Ministerul Finanţelor a împrumutat, joi, peste 1 miliard de lei de la bănci

  • Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de obligaţiuni cu valoarea nominală de 700 milioane lei, scadentă în 2025, şi a împrumutat joi 1,05 miliarde lei de la bănci la o dobândă anuală de 3,22%.
  • La licitaţie au participat şapte dealeri primari.
1277 afișări
Imaginea articolului Ministerul Finanţelor a împrumutat, joi, peste 1 miliard de lei de la bănci

Ministerul Finanţelor a împrumutat, joi, 1,05 miliarde lei de la bănci

Volumul total al cererii a fost de 1,22 miliarde lei, din care băncile au oferit în nume şi cont propriu 990 milioane lei şi 120 milioane lei în contul clienţilor. Ofertele necompetitive au fost de 114 milioane lei.

Rata cuponului a fost de 3,65%, iar randamentul până la maturitate aferent preţului acceptat a fost de 3,22%.

Din valoarea nominală adjudecată, suma acoperită de bănci în nume şi cont propriu s-a ridicat la 819 milioane lei, iar în contul clienţilor la 120 milioane lei.

Ofertele necompetitive au fost de 114 mil. lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici