Ministerul Finanţelor: Înrolarea în Spaţiul Privat Virtual este o facilitate opţională pentru românii din diaspora

Propoziţia ”identificarea contribuabililor la misiunile diplomatice/oficiile consulare ale României” din referatul proiectului de ordin se referă la îndeplinirea procedurii de confirmare a identităţii contribuabililor, care solicită înregistrarea în Spaţiul Privat Virtual, informează Ministerul Finanţelor.

1184 afişări
Imaginea articolului Ministerul Finanţelor: Înrolarea în Spaţiul Privat Virtual este o facilitate opţională pentru românii din diaspora

Ministerul Finanţelor: Înrolarea în Spaţiul Privat Virtual este o facilitate opţională pentru românii din diaspora

Ministerul precizează într-un comunicat că răspunde astfel întrebărilor apărute în spaţiul media legate de proiectul de ordin pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului finanþelor publice nr. 660/2017 privind aprobarea Procedurii de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanţă între Ministerul Finanţelor Publice/organul fiscal central şi persoanele fizice, persoanele juridice şi alte entităţi fără personalitate juridică:

Scopul prevederii menţionate este de a veni în întâmpinarea persoanelor fizice, care au cetăţenia română şi doresc să se înroleze voluntar în SPV - Spaţiul Privat Virtual, dar domiciliază, au reşedinţa sau lucrează în străinătate. În acest sens, pentru a le oferi si posibilitatea de a se prezenta şi la ambasada sau oficiile consulare din ţara în care se află, care sunt mai apropiate, se propune următoarea completare pentru art. 20 alin. 6 lit. b): „b) aprobare la ghişeu. În acest caz persoana fizică trebuie să se prezinte la orice organ fiscal din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, în scopul identificării fizice. În cazul persoanelor fizice care au cetăţenia română şi domiciliază, au reşedinţa sau lucrează în străinătate, în scopul identificării fizice, se pot prezenta şi la oficiile consulare sau ambasadele României în circumscripţia cărora domiciliază, au reşedinţa sau lucrează, după caz.”

Ministrul Eugen Teodorovici a explicat joi că măsura este o propunere pentru cei care trăiesc în afara ţării de a folosi sistelul de comunicare cu ANAF, de a se înrola în acest sistem dacă doresc. Prin intermediul ambasadelor şi consulatelor doritorii pot primi parolele pentru a intra în sistem, pentru a nu mai veni până în ţară pentru a le lua.

Ministerul Finanţelor a publicat un proiect de act normativ care extinde capabilităţile Spaţiului Virtual Privat, şi care oferă cetăţenilor români care domiciliază, au reşedinţa sau lucrează în străinătate, posibilitatea de a se prezenta şi la oficiile consulare sau ambasadele României în scopul identificării fizice şi înregistrării în SPV. Referatul proiectului de ordin a fost actualizat şi poate fi consultat pe site-ul MFP la rubrica Transparenţă decizională.

 

 

Taguri:
finanţe,
proiect spv,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

ŞTIRILE ZILEI

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici