Ministerul Finanţelor nu are o fundamentare a cifrelor pe baza cărora s-a stabilit impozitul minim

Ministerul Finanţelor nu are în acest moment o bază de date şi o fundamentare a cifrelor care s-au luat în calcul la stabilirea grilei privind impozitul minim, a declarat, marţi, secretarul de stat din ministerul de resort, Cosmin Coman.

16 afișări
Imaginea articolului Ministerul Finanţelor nu are o fundamentare a cifrelor pe baza cărora s-a stabilit impozitul minim

Ministerul Finanţelor nu are o fundamentare a cifrelor pe baza cărora s-a stabilit impozitul minim (Imagine: Mediafax Foto)

"În ceea ce priveşte o bază de date, o fundamentare a cifrelor, sunt perfect de acord că avem nevoie. Am discutat cu partenerii de dialog şi am căzut de acord asupra acestor tranşe", a spus Coman, la conferinţa "Mediafax Talks about SMEs".

El a arătat că impozitul minim a fost introdus ca o măsură corectivă.

"E foarte important să asigurăm acelaşi nivel şi pentru cei buni şi pentru cei răi", a subliniat Coman, menţionând că nivelul fiscalităţii nu este unul ridicat, România aflându-se pe al cincilea loc din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte impozitul pe profit.

Guvernul a aprobat recent o ordonanţă de urgenţă prin care stabileşte că firmele vor plăti, de la 1 mai, un impozit minim anual cuprins între 2.200 lei (aproximativ 500 euro), dacă au venituri totale de până la 52.000 lei, şi 43.000 lei (circa 10.000 euro) pentru venituri de peste 129 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici