Ministerul Finanţelor Publice a respins toate ofertele de cumpărare primite pentru titluri de stat

Ministerul Finanţelor Publice a respins luni toate ofertele de cumpărare primite pentru titluri de stat de 400 milioane lei, cu scadenţa în 2031, considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat.

299 afișări
Imaginea articolului Ministerul Finanţelor Publice a respins  toate ofertele de cumpărare primite pentru titluri de stat

Ministerul Finanţelor Publice a respins toate ofertele de cumpărare primite pentru titluri de stat

La licitaţie au participat şapte dealeri primari. Data limită de acceptare a ofertelor de cumpărare era prevăzută luni, 28 ianuarie. Volumul total al cererii a fost de 123 milioane lei, din care băncile au licitat în nume şi cont propriu 101 milioane lei, în timp ce ofertele necompetitive au totalizat 22,1 milioane lei.

„În conformitate cu prevederile art. 4, alin. 3 din Regulamentul-cadru privind operaţiunile de piaţă cu titluri de stat pe piaţa internă aprobat prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2245 din 16.09.2016, Ministerul Finanţelor Publice respinge în totalitate ofertele de cumpărare transmise, considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat“, anunţă comunicatul oficial.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici