Ministerul Finanţelor va lua bani de la ministerele care nu au avut capacitatea să utilizeze fondurile. Mişa: Vom lua şi de la Transporturi/ Ce spune despre salariile şi norma de hrană de la MApN

România nu va depăşi ţinta de deficit, iar la rectificarea bugetară se vor lua bani de la ministerele care nu au avut capacitatea să utilizeze fondurile, printre care şi Ministerul Transporturilor, a declarat Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor, într-un interviu acordat ZF.

5596 afișări
Imaginea articolului Ministerul Finanţelor va lua bani de la ministerele care nu au avut capacitatea să utilizeze fondurile. Mişa: Vom lua şi de la Transporturi/ Ce spune despre salariile şi norma de hrană de la MApN

Ministerul Finanţelor va lua bani de la ministerele care nu au avut capacitatea să utilizeze fondurile. Mişa: Vom lua şi de la Transporturi

„Multe ministere au o execuţie slabă. Ministerul Transporturilor nu are o execuţie bună la investiţii. Este adevărat că erau sume mari pe fonduri europene, dar nu s-a reuşit atragerea lor, aşa încât până la această oră execuţia este slabă. Abia acum a demarat execuţia. A durat foarte mult acreditarea Autorităţilor de Management. Dar a fost premierul la Bruxelles, a vorbit cu preşedintele Jean-Claude Juncker şi s-a reuşit deblocarea. Încep să vină banii. Cred că vom încheia cu venituri din fonduri UE de 5,2 miliarde de euro, conform programului. Este adevărat că investiţiile sunt cu 17% în scădere la opt luni. La rectificare vom lua bani de la ministerele care nu au avut capacitatea să utilizeze aceşti bani şi vom da la cele care au nevoie de bani. Vom lua şi de la Transporturi. Vom păstra deficitul la 2,95% din PIB. În niciun caz nu vom trece de 3%”, a afirmat ministrul Finanţelor.

În ceea ce priveşte execuţia bugetară, Ionuţ Mişa a spus că: „Avem bani. Nici măcar o secundă nu am discutat cu FMI despre vreun împrumut”.

Mişa: Ministerul Apărării are bani pentru salarii, dar norma de hrană nu se mai plăteşte în avans

Ministerul Apărării are bani pentru salarii, dar norma de hrană nu se mai plăteşte în avans, a declarat, pentru Ziarul Financiar, Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor.

„Sunt bani de salarii, nu am înţeles de unde a apărut zvonul că nu ar fi. Ce s-a schimbat însă este faptul că norma de hrană nu se mai plăteşte în avans ca până acum. Problema de la MApN este că nu cheltuie pe investiţii banii acordaţi conform bugetului, adică 2% din PIB. Va fi foarte greu să-i cheltuie. Avem speranţa ca banii să fie cheltuiţi în special pe echipamente şi înzestrare”, a precizat ministrul Finanţelor.

Reamintim că, marţi, 5 septembrie, Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că se află în dificultate de a plăti integral veniturile militarilor. Ulterior, Adrian Ţuţuianu şi-a depus demisia din funcţia de ministru al Apărării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici