Ministerul Finanţelor vrea să reducă numărul de documente care trebuie depuse de firmele mici

Ministerul Finanţelor Publice vrea să limiteze numărul de documente depuse de agenţii economici mici şi să crească perioada în care trebuie depuse declaraţiile privind plata impozitelor şi a contribuţiilor sociale, potrivit secretarului de stat în ministerul de resort Dan Lazăr.

118 afișări
Imaginea articolului Ministerul Finanţelor vrea să reducă numărul de documente care trebuie depuse de firmele mici

Ministerul Finanţelor vrea să reducă numărul de documente care trebuie depuse de firmele mici (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Nu este normal să aplicăm aceleaşi standarde de contabilitate şi pentru agenţii economici mari, şi pentru cei mici. Vrem să limităm numărul de documente şi situaţii contabile pe care aceştia vor să le depună. Acest proces de simplificare pe care ni-l dorim în perioada următoare prevede şi reducerea periodicităţii de depunere a declaraţiilor", a afirmat Lazăr la un seminar organizat de Ziarul Financiar.

El a arătat că aceste modificări prevăd creşterea termenului de depunere a declaraţiilor la trei luni pentru firmele care în prezent transmit documentaţiile în fiecare lună, la cele şase luni (pentru declaraţiile trimestriale), respectiv la un an pentru anumite tipuri de activităţi.

În acest sens, reprezentanţii Ministerului Finanţelor au avut recent o întâlnire cu asociaţiile profesionale din domeniul contabilităţii şi cele patronale, prin care s-a analizat simplificarea situaţiilor contabile pentru agenţii economici mici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici