Ministerul Finanţelor vrea să vândă în februarie titluri de stat de 5 mliarde lei

Ministerul Finanţelor Publice a programat pentru luna februarie şapte licitaţii prin care intenţionează să atragă 5 miliarde lei prin vânzarea de obligaţiuni şi titluri de stat, printre care şi obligaţiuni pe 15 ani în valoare de 300 milioane lei.

177 afișări
Imaginea articolului Ministerul Finanţelor vrea să vândă în februarie titluri de stat de 5 mliarde lei

Ministerul Finanţelor vrea să vândă în februarie titluri de stat de 5 mliarde lei (Imagine: Shutterstock)

Secretarul de stat în MFP Bogdan Drăgoi a anunţat în luna decembrie că Ministerul Finanţelor negociază o emisiune de obligaţiuni în lei pe piaţa internă cu o maturitate de 15 ani.

Trezoreria nu a mai vândut titluri cu o maturitate aşa de mare din iunie 2005, când a atras 50 milioane lei, la un randament de 7,3%.

Licitaţia pentru obligaţiunile pe 15 ani, cu scadenţa în iulie 2027, se va desfăşura pe 23 februarie.

De asemenea, Finanţele vor organiza în februarie trei licitaţii pentru certificate de trezorerie şi alte trei pentru obligaţiuni de stat. Trezoreria intenţionează să redeschidă emisiuni de obligaţiuni cu maturităţi de doi, trei şi cinci ani.

Prima operaţiune din luna februarie este planificată joi, când MFP va vinde obligaţiuni dintr-o emisiune pe trei ani, cu scadenţa în octombrie 2014, de 750 milioane lei.

Ministerul Finanţelor a anunţat că vrea să emită în primul trimestru, pe piaţa internă, titluri de stat cu o valoare indicativă cuprinsă între 14 şi 16 miliarde lei.

În luna ianuarie, Finanţele au împrumutat 9,93 miliarde lei, de 2,2 ori mai mult decât era planificat, respectiv 4,5 miliarde lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici