Ministerul Fondurilor Europene scoate copiile legalizate şi cazierele din procedura de finanţare

Solicitanţii de fonduri nerambursabile, dar şi aceia care depun proiecte pe fonduri naţionale nu mai sunt obligaţi - de la la 1 octombrie - să îşi probeze bonitatea cu documente legalizate şi caziere judiciar sau fiscal, conform MFE.

885 afișări
Imaginea articolului Ministerul Fondurilor Europene scoate copiile legalizate şi cazierele din procedura de finanţare

Ministerul Fondurilor Europene scoate copiile legalizate şi cazierele din procedura de finanţare (Imagine Sebastian Tataru / Mediafax Foto)

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene (MFE), a semnat recent un ordin de adoptare a ordonanţei ANAF prin care se elimină solicitarea de copii legalizate, cazierul judiciar este înlocuit de declaraţie pe proprie răspundere, iar cazierul fiscal rămâne în sarcina solicitată de către MFE direct de la ANAF.

"Referitor la copiile legalizate ale unor documente, funcţionarul însărcinat în acest sens din cadrul structurilor MFE va asigura certificarea conformităţii cu originalul a copiilor depuse. În ceea ce priveşte cazierul judiciar, în cazul achiziţiilor publice, operatorul economic va da o declaraţie pe proprie răspundere, iar funcţionarii responsabili din MFE vor consulta Sistemul Naţional de Evidenţă Informatizată a Cazierului Judiciar (SNEICJ) sau vor solicita Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) un extras al acestuia", precizează MFE.

În cazul proiectelor cu finanţare europeană, operatorul economic va da o declaraţie pe proprie răspundere în procesul de evaluare a cererilor de finanţare, iar funcţionarii responsabili din MFE vor consulta SNEICJ sau vor solicita IGPR extras de pe cazierul judiciar în procesul de contractare a finanţării europene nerambursabile.

"În procedura de organizare a concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de natură contractuală funcţionarii responsabili din MFE vor consulta SNEICJ sau vor solicita IGPR extras de pe cazierul judiciar", mai spune MFE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici