Ministerul pentru IMM-uri cumpără servicii de consultanţă de 17,4 milioane lei

Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţ şi Mediul de Afaceri intenţionează că cumpere servicii de consultanţă, în valoare de 17,4 milioane lei, în vederea deschiderii de birouri unice pentru firme, elaborării de stategii pentru mediul de afaceri şi evaluării barierelor administrative.

23 afișări
Imaginea articolului Ministerul pentru IMM-uri cumpără servicii de consultanţă de 17,4 milioane lei

Ministerul pentru IMM-uri cumpără servicii de consultanţă de 17,4 milioane lei (Imagine: Mediafax Foto)

Serviciile vor fi achiziţionate din fonduri nerambursabile de la Fondul Social European prin Programul Operaţional de Dezvoltare a Capacităţii Administrative, care are ca scop sprijinirea administraţiei publice şi locale pentru modernizarea şi optimizarea capacităţii instituţionale din structurile sale.

În acest sens, Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţ şi Mediul de Afaceri (MIMMCMA) organizează la sfârşitul lunii licitaţii restrânse accelerate pentru cinci contracte de servicii de consultanţă.

Unul dintre acestea vizează achiziţia de servicii pentru elaborarea strategiei guvernamentale pentru dezvoltarea sectorului IMM, în perioada 2009-2013, cu o valoarea estimată fără TVA de 3,2 milioane de lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 26 august.

De asemenea, în vedera întăriirii capacităţii instituţionale de management a reformei privind îmbunătăţirea mediului de afaceri din România, Ministerul IMM-urilor are un buget de 4,4 milioane de lei, fără TVA, pentru care aşteaptă oferte sau cereri de participare din partea firmelor interesate până pe 25 august.

Pentru simplificarea procedurilor administrative pentru IMM, prin introducerea de birouri unice "one stop shop", MIMMCMA vrea să cumpere servicii de 3,9 milioane de lei, iar pentru evaluarea barierelor administrative de natură legislativă cu care se confruntă mediul de afaceri şi pentru constituirea unui sistem durabil pentru monitorizare şi evaluare ulterioară are un buget de 2,9 milioane de lei. Sumele nu includ TVA, iar termenul limită de primire a ofertelor este 27 august, respectiv 28 august.

Un alt contract vizează achiziţia de servicii pentru elaborarea strategiei guvernamentale pentru îmbunătăţirea şi dezvoltarea mediului de afaceri, pentru 2,9 milioane lei, fără TVA, cu termen limită pentru primirea ofertelor 31 august.

În anunţurile Ministerului se precizează că alegerea licitaţiei accelerate este justificată prin dispoziţiile Ordinului nr. 51/2009 al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (privind accelerarea procedurilor de licitaţie restrânsă şi negociere cu publicare prealabilă a unui anunţ de participare) şi de necesitatea recuperării întârzierii la graficul de derulare a activităţilor prevăzute în documentaţia contractului de finanţare cu Autoritatea de Management.

MIMMCMA a încheiat în luna aprilie cu Ministerul Administraţiei şi Internelor cele cinci contracte de finanţare prin Programul Operaţional de Dezvoltare a Capacităţii Administrative.

Proiectele au perioade de implementare cuprinse între unu şi doi ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici