Ministerul Tineretului şi Sportului anunţă că salariile vor fi majorate de la 1 ianuarie 2019, dar pentru angajaţii din minister

Salariile angajaţilor din Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) vor fi majorate de la 1 ianuarie 2019, anunţă instituţia condusă de Ioana Bran, în condiţiile în care angajaţi din unităţile subordonate MTS, cluburi sportive municipale, complexuri sportive naţionale au intrat în grevă generală.

544 afișări
Imaginea articolului Ministerul Tineretului şi Sportului anunţă că salariile vor fi majorate de la 1 ianuarie 2019, dar pentru angajaţii din minister

Ministerul Tineretului şi Sportului anunţă că salariile vor fi majorate de la 1 ianuarie 2019, dar pentru angajaţii din minister

"Ministerul Tineretului şi Sportului anunţă că nici una dintre unităţile din teritoriu nu şi-a întrerupt activitatea în urma grevei generale anunţată pentru astăzi de către conducerea Sindicatului Naţional Sport şi Tineret. De asemenea, activitatea sportivă a loturilor şi echipelor naţionale nu a fost deloc afectată şi se desfăşoară în condiţii normale. Cifra de aproape 4.000 de grevişti anunţată de conducerea SNST nu poate fi reală, din simplul motiv că MTS are doar 2998 angajaţi.Mai mult, MTS a solicitat unităţilor din teritoriu date exacte ale situaţiilor locale şi, din informaţiile centralizate până la această oră, dintre cei 2998 de angajaţi, doar aproximativ 200 se află în grevă, (deci un procent de 7% din nr total al salariaţilor), situaţie care nu mai poate fi asimilată cu termenul de „grevă generală”, potrivit unui comunicat de presă al ministerului Tineretului şi Sportului, remis miercuri MEDIAFAX.

Potrivit MTS, nici cei aproximativ 200 de salariaţi aflaţi în grevă nu au depus solicitări către directorii de unităţi, cu 48 de ore înainte, ci doar au semnat nişte tabele de adeziune.

În contextul protestelor declanşate de Sindicatul Naţional Sport şi Tineret, Ioana Bran a solicitat Curţii de Conturi un audit cu privire la aplicarea Legii salarizării personalului în minister şi în direcţiile subordonate din teritoriu pentru a verifica modalitatea de aplicare a legii cadru privind salarizarea personalului.

"De asemenea, salariile angajaţilor din MTS vor fi majorate de la 1 ianuarie 2019, conform Legii-cadru 153/2017. Creşterile salariale vor continua, astfel încât, până în anul 2022, vor fi eliminate inechităţile. Tot de la 1 ianuarie 2019, vor putea fi acordate sporurile pentru condiţii vătămătoare, aşa cum sunt ele prevăzute de Regulamentul-Cadru din HG nr. 917/2017. În ceea ce priveşte orele suplimentare sau munca în zilele nelucrătoare, legislaţia în vigoare nu prevede plata suplimentară a acestora, ci doar recuperarea lor. (...) În legătură cu problemele de încadrare în grila salarială a angajaţilor, MTS nu poate face reîncadrări la nivelul instituţiilor subordonate, neavând temeiul legal pentru aceasta. MTS nu are competenţe de a modifica legile în vigoare", potrivit sursei citate.

Ministerul Tineretului şi Sportului mai arată că activitatea sportivă nu va fi deloc afectată de rectificarea bugetară, care vizează în mare parte capitolele cheltuieli de capital şi bunuri şi servicii şi precizează că angajaţii federaţiior nu pot fi în conflict de muncă cu MTS pentru că federaţiile sunt entităţi de drept privat, iar angajaţii nu sunt salariaţi MTS.

"De asemenea, din informaţiile preliminarii primite din teritoriu până la această oră, activitatea sportivă , în principal a loturilor naţionale, nu este afectată. Suntem convinşi că avem angajaţi responsabili, care dau dovadă de înţelepciune şi realizează ce ar însemna întreruperea activităţii pentru pregătirea sportivilor de performanţă", mai transmite MTS.

Precizările vin în contextul în care Sindicatul Naţional Sport şi Tineret a anunţat că salariaţii din unităţile subordonate Ministerului Tineretului şi Sportului, cluburi sportive municipale, complexuri sportive naţionale, case de cultură ale studenţilor au intrat în grevă generală, fiind nemulţumiţi de salarizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici