Ministerul Transporturilor a avizat pentru finanţare europeană un proiect pentru transport intermodal la Aeroportul Cluj

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) a avizat pentru finanţare europeană un proiect de două milioane euro pentru susţinerea transportului intermodal la Aeroportul Cluj Napoca, a anunţat, marţi, instituţia.

387 afișări
Imaginea articolului Ministerul Transporturilor a avizat pentru finanţare europeană un proiect pentru transport intermodal la Aeroportul Cluj

Ministerul Transporturilor a avizat pentru finanţare europeană un proiect pentru transport intermodal la Aeroportul Cluj (Imagine: Sorina Andreica/Mediafax Foto)

Proiectul prevede realizarea unei infrastructuri care să conecteze actualele terminale de pasageri şi serviciile oferite la reţeaua de cale ferată pentru călători, precum şi realizarea unei legături de transport marfă între reţeaua feroviară şi terminalul cargo propus.

Finanţarea va fi asigurată în proporţie de 50% din fonduri nerambursabile europene, iar 50% din fonduri proprii ale aeroportului.

Înainte de a fi depus la Comisia Europeană pentru a primi aprobarea de finanţare, proiectul trebuie să fie vizat de MTI.

Aeroportul Internaţional din Cluj Napoca construieşte în prezent o nouă pistă, în lungime de 3.500 metri, care va fi un punct de plecare pentru dezvoltarea unui nou centru intermodal pentru pasageri şi marfă.

Aerogara va realiza în perioada următoare o serie de studii pentru execuţia unui terminal cargo, a unei staţii terminal intermodal de pasageri şi conexiune de transport între terminalul cargo, cel de pasageri şi reţeaua de cale ferată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici