Ministerul Transporturilor va lista opt companii, fără Metrorex şi SAAF

Ministerul Transporturilor a revizuit lista de companii care vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti, eliminând Metrorex şi Societatea de Administrare Active Feroviare (SAAF), în locul cărora a fost introdusă Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime.

1 afișare
Imaginea articolului Ministerul Transporturilor va lista opt companii, fără Metrorex şi SAAF

Ministerul Transporturilor va lista opt companii, fără Metrorex şi SAAF

"Lista a fost revizuită şi vom vinde la bursă participaţiile de la opt companii, societăţi viabile şi care se înscriu în criteriile impuse de legislaţia pieţei de capital", a declarat pentru MEDIAFAX directorul Direcţiei Privatizare şi post-privatizare din Ministerul Transportului, Dragoş Tănăsoiu.

El a arătat că listarea se va realiza prin oferte publice secundare de vânzare, pentru pachete reprezentând 5% din capitalul celor opt societăţi.

Iniţial, Ministerul Transporturilor a introdus printre societăţile care urmează să fie listate la bursă şi Metrorex şi SAAF, dar decizia finală priveşte companiile care deţin aeroporturile Otopeni şi Băneasa, Aeroportul Mihail Kogălniceanu, Aeroportul Traian Vuia -Timişoara, Administraţia Canalelor Navigabile, Administraţia Porturilor Dunării Maritime, Administraţia Porturilor Dunării Fluviale şi Administraţia Porturilor Maritime.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici