Ministerul Turismului vrea să dea agenţiilor un bonus de 2 euro pentru fiecare turist străin

Ministerul Turismului intenţionează să introducă, începând din acest an sau cel târziu de anul viitor, o aşa-numită "taxă pe incoming", care presupune acordarea unor bonusuri către agenţiile de turism pentru fiecare turist străin adus în România, a declarat miercuri ministrul de resort, Elena Udrea.

25 afișări
Imaginea articolului Ministerul Turismului vrea să dea agenţiilor un bonus de 2 euro pentru fiecare turist străin

Ministerul Turismului vrea să dea agenţiilor un bonus de 2 euro pentru fiecare turist străin (Imagine: Mediafax Foto)

"Reprezentanţii Consiliului Consultativ al Turismului au solicitat ministerului introducerea unei taxe pe incoming. Astfel, ministerul ar putea să plătească un bonus pentru fiecare turist străin adus în România de către agenţiile de turism", a declarat Elena Udrea, la întâlnirea cu reprezentanţii Consiliului, care reuneşte membri din Ministerul Turismului şi din asociaţiile patronale din domeniu.

Udrea a adăugat că, pentru a iniţia aceste bonusuri, este nevoie de acceptul guvernului şi de cel al Ministerului de Finanţe.

"Dacă nu le putem introduce anul acesta, ar fi bine să le pregătim pentru anul viitor", a precizat ministrul.

Întrebată care ar fi suma acordată pentru aducerea unui turist străin în România, Udrea a spus că în alte state sumele sunt cuprinse între 0,5 şi 5 euro. "Ne-am gândit la un minim de 2 euro pentru fiecare turist adus", a mai spus Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici