Ministrul Agriculturii: Cei care se opun OMG nu au argumente ştiinţifice, ci interese economice şi politice

Opozanţii organismelor modificate genetic (OMG) nu au bază ştiinţifică şi sunt stimulaţi de interese economice şi politice, a declarant joi ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, la conferinţa Mediafax Talks about GMOs - "Adevărul despre organismele modificate genetic".

42 afișări
Imaginea articolului Ministrul Agriculturii: Cei care se opun OMG nu au argumente ştiinţifice, ci interese economice şi politice

Ministrul Agriculturii: Cei care se opun OMG nu au argumente ştiinţifice, ci interese economice şi politice (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Există în spate o luptă teribilă în acest domeniu. Sunt interese politice foarte multe pentru necultivarea OMG. Pe de altă parte, sunt şi interese economice. Aţi văzut, atunci când vorbeşti de milioane de tone de pesticide care nu se vor mai aplica, înseamnă un sector întreg", a spus Tabără.

El afirmase anterior că plantele modificate genetic limitează consumul de îngrăşăminte.

Ministrul a adăugat că îi sfătuieşte pe cei care se opun cultivării OMG să ia în considerare studiile ştiinţifice şi orice decizie pe care o vor lua să aibă la bază o cercetare ştiinţifică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici