Ministrul Agriculturii spune că activitatea de procesare a produselor bio este aproape inexistentă în România

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Regionale, Adrian Oros a declarat miercuri că în România aproape că nu există procesatori de produse bio, activitatea de procesare ajunge până la 3%.

910 afișări
Imaginea articolului Ministrul Agriculturii spune că activitatea de procesare a produselor bio este aproape inexistentă în România

Ministrul Agriculturii spune că activitatea de procesare a produselor bio este aproape inexistentă în România

„Foarte puţini agenţi economici în domeniul procesării, majoritatea doar în domeniul producţiei primare: 35% cereale, 25% culturi industriale, 21% fâneţe şi arbuşti fructiferi 6%. Activitatea de procesare este aproape inexistentă, până la 3%”, a precizat ministrul la Digi 24.

Adrian Oros a mai spus că agricultura bio este realizată pe doar 365 de hectare în România, sunt 10.000 de operatori şi 13 organisme de audit.

„Vrem să prindem sume mai consistente pentru acest domeniu de agricultură şi industrie alimentară. Începutul este mai timid avem o creştere anuală de 9%, avem undeva cam 10.000 de operatori înregistraţi, 13 organisme de inspecţie şi certificare pentru agricultura ecologică aprobate, cei care fac acest audit şi suprafaţa sigur, pe care se face agricultură biologică în România, este undeva, destul de mică, 365 de hectare”, a declarat acesta.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici