Ministrul Cotovelea, invitaţi români şi străni la conferinţa "Mediafax Talks about Digital Europe"

Ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, fostul ministru Dan Nica, numeroşi invitaţi interni şi din strănătate din domeniile IT, telecomunicaţii şi e-commerce vor participa ca lectori la conferinţa "Mediafax Talks about Digital Europe", care va avea loc în data de 25 martie.

196 afișări
Imaginea articolului Ministrul Cotovelea, invitaţi români şi străni la conferinţa "Mediafax Talks about Digital Europe"

Ministrul Cotovelea, invitaţi români şi străni la conferinţa "Mediafax Talks about Digital Europe"

Conferinţa "Mediafax Talks about Digital Europe" este organizată de Agenţia de presă Mediafax, în parteneriat cu Ambasada Marii Britanii şi se va desfăşura, marţi, 25 martie, începând cu ora 09.30, în Bucureşti, la hotelul Radisson Blu, sala Atlas.

Astfel, la conferinţă vor participa ca lectori:

Răzvan COTOVELEA - Ministrul pentru Societatea Informaţională;

Dan NICA - fost Ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, deputat şi vicepreşedinte PSD;

Cătălin MARINESCU - Preşedintele Autorităţii Naţionale de Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM);

Peter STEPHENS - Director adjunct, Direcţia Europeană pentru Reformă, Departamentul pentru inovaţie in afaceri şi competenţe;

Bogdan CHIRIŢOIU - Preşedintele Consiliului Concurenţei;

Marius Alexandru DUNCA - Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC);

Irina LUNCAN-ARJOCA - director general adjunct ORDA;

Valentin MIRCEA - Expert în concurenţă şi telecomunicaţii şi senior partner la Mircea&Asociaţii;

Paul Andrei BARAN - Directorul programului Biblionet, Digital Champion, Romania;

Ondrej FELIX - Digital Champion, Republica Cehă;

Graham THOMAS, Membru în Comitetul Executiv al IORMA;

Steve WILSON - Director General, Allied Wallets;

Marius GHENEA - antreprenor e-commerce;

Cătălin CREŢU - Manager General, Visa România;

Richard MYSON – Director Financiar, Delamode România;

Valentin ŞTEFAN - Director Dezvoltare, Vodafone România;

Daniel KEARVELL - Country Manager, DHL Romania;

Liviu NICOLESCU - General Manager CERT-RO (Romanian National Computer Security Incident Response Team);

Tiberiu URDĂREANU – Preşedinte, UTI Systems;

Steve NOBLE - Director Vanzări Internaţionale şi Securitate Naţională, L-3 TRL Technology;

Marc HOWARD - Director General, Global Brands Protection Ltd;

Kathryn DEMPSTER - Marketing Executive, Tabernus şi

Raluca GEORGESCU - Reprezentant Gala Premiilor eCommerce.

În 2013 acoperirea broadband era disponibilă pentru 99,9% dintre cetăţenii Uniunii Europene, în timp ce 73% dintre gospodării şi-au instalat broadband. În 2012, 45% dintre europeni au făcut cumpărături online, însă doar 11% s-au implicat în achiziţii de pe site-urile din alte ţări. Studiile mai arată că până în 2015 vor exista 900.000 de posturi vacante în IT.

Agenda digitală a Europei va ridica nivelul economiei europene şi va ajuta companiile şi cetăţenii europeni să profite de noile tehnologii digitale. Unul dintre obiectivele principale este reducerea până la zero a diferenţei între convorbirile telefonice în roaming şi cele naţionale până în 2015. Un alt ţel la fel de important este atingerea procentului de 50% dintre cetăţenii europeni care folosesc programul de e-Government (plata taxelor, contribuţiilor sau alte servicii prin intermediul internetului), tot până în 2015.

În aceste condiţii este vital să accelerăm dezvoltarea şi lansarea tehnologiilor de ultimă oră precum serviciile de telefonie 4G, să revizuim etichetarea produselor, să uniformizăm legislaţia privind reducerile şi promoţiile şi să înlăturăm barierele care îngreunează şi care uneori chiar împiedică comerţul transfrontalier. Adoptarea unor măsuri care să asigure o piaţă competitivă şi sigură în domeniul plăţilor online, dezvoltarea unui regim de copyright flexibil, care să încurajeze conţinutul online inovativ şi legal, dar şi îmbunătăţirea transparenţei şi uşurarea utilizării datelor cu caracter non personal sunt alte probleme care ar trebui rezolvate cât mai curând posibil.

De aceea, în cadrul conferinţei "Mediafax Talks about Digital Europe" aducem împreună autorităţi, reprezentanţi ai camerelor de comerţ şi ai ambasadelor, manufacturieri, retaileri, web-manageri şi designeri, manageri de marketing şi brand, reprezentanţi ai mass-media, precum şi invitaţi externi din Austria, Ungaria, Croaţia, Bulgaria, Cehia, Polonia, Slovenia, Slovacia şi Regatul Unit al Marii Britanii.

Conferinţa va fi structurată în trei sesiuni pe parcursul zilei. Prima dintre acestea va dezbate politicile europene şi reglementările existente, dar şi pe cele necesare la nivel european în vederea formării unei pieţe comune. Această dezbatere va fi urmată de discuţii privind retail-ul, platformele digitale, start-up-uri în domeniul comerţului online, aplicaţii mobile şi soluţii optime de livrare. Ultima sesiune va aborda securitatea în domeniul online, confidenţialitatea şi protecţia datelor utilizatorului, dar şi statistici privind comerţul online şi fraudele din acest sistem.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului "Mediafax Talks about Digital Europe” şi înscrierile pentru participare le puteţi găsi pe website-ul: http://www.mediafaxtalks.ro/category/digital-europe

Mediafax este cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România. Înfiinţată în 1991, compania Mediafax face parte din Mediafax Group şi are peste 2.000 de clienţi din mass-media, sectorul public şi cel de afaceri. Printre produsele şi serviciile Mediafax se numără fluxuri zilnice de ştiri şi fotografie de presă, înregistrări audio cu declaraţii şi interviuri în exclusivitate, servicii de monitorizare de presă şi de distribuţie de comunicate de presă, conţinut multimedia pentru telefonia mobilă. Din 2007, Mediafax se adresează în mod direct şi consumatorilor finali, nu doar sectorului business, prin www.mediafax.ro.

Mediafax organizează, începând din 2006, evenimente de business care vin în completarea informaţiilor generale şi de afaceri oferite zilnic mass-media, instituţiilor şi companiilor. Prin seria de conferinţe Mediafax Talks (www.mediafaxtalks.ro), oamenii de afaceri şi toţi cei interesaţi au la dispoziţie un forum de dezbatere despre subiecte şi probleme arzătoare, precum şi o modalitate de dialog cu autorităţile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici