Ministrul Economiei: Începând cu 1 ianuarie, creşterea economică va fi resimţită

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat, vineri, la Alba Iulia, că începând cu 1 ianuarie 2011 creşterea economică va fi resimţită, deoarece România are nişte rezultate "extraordinare" la export, creşterea fiind "foarte semnificativă".

30 afișări
Imaginea articolului Ministrul Economiei: Începând cu 1 ianuarie, creşterea economică va fi resimţită

Ministrul Economiei: Începând cu 1 ianuarie, creşterea economică va fi resimţită (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu am convingerea şi uitându-mă şi pe rezultatele economice pe care le avem la nivel de minister, începând cu 1 ianuarie creşterea economică va fi resimţită, chiar dacă ea nu va fi în procente foarte mari, spuneam de acum două luni că undeva la 1-1,5 la sută va fi această creştere. Vă pot spune că avem nişte rezultate extraordinare la export, nu vreau să vă dau cifrele acum, întrucât nu am datele, dar pot să vă spun că exportul până în luna a noua a fost mai mare decât în 2008, o creştere foarte semnificativă", a spus Ariton.

Ministrul Economiei a afirmat că România exportă mai ales automobile.

Întrebat dacă Dacia este principalul susţinător al creşterii exporturilor, Ion Ariton a răspuns că procentul acestei companii este de aproximativ 12, fiind "un procent important".

El a menţionat că programul de reînnoire a parcului auto din Germania şi Franţa "a fost benefic exportului din România".

Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ion Ariton, a participat, vineri, la Alba Iulia, la lansarea oficială a celui de-al doilea ciclu de incubare din cadrul incubatorului de afaceri din Alba Iulia.

Incubatorul de afaceri de la Alba Iulia a fost înfiinţat în 2006, printr-un proiect finanţat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri şi Consiliul Local Alba Iulia.

Până în prezent, incubatorul de afaceri din Alba Iulia a oferit sprijin şi consultanţă pentru 20 de firme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici