Ministrul Economiei: Marile companii nu au contracte pentru gaze din octombrie

Marile companii consumatoare de gaze nu au contracte pentru gazele naturale de care au nevoie, începând cu luna octombrie, a declarat joi, la Antena 3, ministrul Economiei, Florin Spătaru.

1014 afișări
Imaginea articolului Ministrul Economiei: Marile companii nu au contracte pentru gaze din octombrie

Ministrul Economiei: Marile companii nu au contracte pentru gaze din octombrie

Ministrul spune că marile companii reprezintă 80% din totalul consumului, iar lipsa contractelor are efecte în întreaga economie, pentru că ar fi afectate şi IMM-urile furnizoare. În plus, companiile ar putea fi puse în situaţia de a face concedieri.

Reducerea cu 15% a consumului de energie propusă de Comisia Europeană este voluntaă şi va avea ca referinţă consumul din ultimii 5 ani, spune ministrul, care a precizat că ALRO a închis unitatea de la Tulcea, iar Azomurş nu poate funcţiona dacă nu-şi asigură gazul la un preţ competitiv. „Preţurile ridicate la gaze şi energie, la care se addaugă disfuncţionalităţile din aprovizionare reprezintă o ameninţare pentru economia românească”, a spus Spătaru.

În context, ministrul a vorbit de problema de competitivitate a economiei din România, spunând că firme din Franţa sau germania vin pe piaţa locală cu preţuri mai mici decât ale producătorilor români.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici