Ministrul elen de Finanţe: Grecia nu se grăbeşte să revină pe pieţele de obligaţiuni

Ministrul elen de Finanţe Yannis Stournaras a declarat luni că Grecia nu se grăbeşte să revină pe pieţele de obligaţiuni, el contrazicând informaţiile potrivit cărora statul elen ar fi pe cale să revină pe piaţa financiară cel mai devreme în această săptămână.

77 afișări
Imaginea articolului Ministrul elen de Finanţe: Grecia nu se grăbeşte să revină pe pieţele de obligaţiuni

Ministrul elen de Finanţe: Grecia nu se grăbeşte să revină pe pieţele de obligaţiuni (Imagine: Shutterstock)

"Vom reveni pe piaţă până în vară, în prima jumătate a acestui an. Nu este nicio grabă", a spus Stournaras la postul de radio Vima FM, relatează Kathimerini.

Surse apropiate situaţiei au declarat că Grecia vrea să obţină peste 2 miliarde de euro în prima sa emisiune de obligaţiuni de după anul 2010.

"Nu avem nevoie de aceşti bani pentru a acoperi un deficit de finanţare. Testăm apa şi încercăm să reducem randamentele. Nu avem nevoie de bani şi nu avem nevoie să ne grăbim", a explicat ministrul.

Stournaras a negat că guvernul analizează efectuarea unei emisiuni de obligaţiuni în această săptămână sau în cea viitoare, pentru a depăşi impactul demisiei secretarului general al Guvernului, Panayiotis Baltakos, din cauza legăturilor avute cu partidul extremist Zorii Aurii.

"Nu ne vom asuma riscul revenirii pe piaţă din motive politice", a spus Stournaras.

Ministerul elen de Finanţe a emis un comunicat în care a respins informaţiile potrivit cărora revenirea Greciei pe piaţa financiară internaţională va avea loc fie înainte de o vizită a cancelarului german Angela Merkel, programată vineri, fie săptămâna viitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici