Ministrul Finanţelor: Modernizarea ANAF, finanţată de Banca Mondială, e realizată 23,5%. Trebuia încheiată în 2017

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a declarat marţi, la Senat, că programul de modernizare a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), finanţat de Banca Mondială, este realizat în proporţie de doar 23,5%, deşi trebuia finalizat la sfârşitul anului 2017.

855 afișări
Imaginea articolului Ministrul Finanţelor: Modernizarea ANAF, finanţată de Banca Mondială, e realizată 23,5%. Trebuia încheiată în 2017

Ministrul Finanţelor: Modernizarea ANAF, finanţată de Banca Mondială, e realizată 23,5%. Trebuia încheiată în 2017

„Până în prezent, din finanţarea de 80 de milioane de euro oferită de Banca Mondială s-au cheltuit 23,5%, fondurile respective - aproximativ 60 de milioane de lei - fiind folosite doar pentru consultanţă, nimic pentru IT. Întregul program trebuia să fie încheiat la sfârşitul anului 2017”, a spus Ionuţ Mişa, menţionând că „din anul 2005 nu s-au mai făcut achiziţii pentru sistemul informatic”.

Ministrul Finanţelor participă la o audiere, la Comisia Economică a Senatului, pe tema regimului fiscal şi a Formularului 600, convocată de preşedintele Comisiei, senatorul PNL Daniel Zamfir.

Ionuţ Mişa a precizat că în ultima perioadă a discutat cu reprezentanţii Băncii Mondiale, cărora le-a explicat că este în curs de constituire Centrul Naţional de Informaţii Fiscale, care reuneşte 322 de baze de date distincte ale administraţiilor publice de la diverse nivele, iar oficialii instituţiei financiare internaţionale s-au arătat „încântaţi” de acest proiect.

Fostul preşedinte al ANAF, Bogdan Stan, a declarat, în luna iulie 2017, că Proiectul de Modernizare a Administraţiei Fiscale (Revenue Administration Modernization Project - RAMP), încheiat în anul 2013, prin care România urma să acceseze fonduri rambursabile pentru modernizarea administrării fiscale, există doar pe hârtie. „Între anii 2015 şi 2016, RAMP a stat pe loc. Există decalaje majore faţă de calendarul iniţial care prevedea ca în anul 2018 RAMP să fie finalizat, decalaje generate de procesul dificil de evaluare a ofertelor tehnice primite din partea celor şase ofertanţi, noul termen de implementare fiind 1 ianuarie 2021”, a spus Bogdan Stan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici