Ministrul Finanţelor şi preşedintele ANAF, chemaţi să dea explicaţii despre Formularul 600 la Senat

Senatorul PNL, Daniel Zamfir, a precizat, joi, că le-a solicitat prezenţa ministrului Finanţelor, Ionuţ Mişa, şi preşedintelui ANAF, Mirela Călugăreanu, în Comisia Economică a Senatului, pentru a da explicaţii în legătură cu Formularul 600.

1232 afișări
Imaginea articolului Ministrul Finanţelor şi preşedintele ANAF, chemaţi să dea explicaţii despre Formularul 600 la Senat

Ministrul Finanţelor şi preşedintele ANAF, chemaţi să dea explicaţii despre Formularul 600 la Senat

„D-le ministru Mişa, D-na preşedinte ANAF, Mirela Calugareanu, STOPATI DE URGENŢĂ EFECTELE FORMULARULUI 600! Astăzi, am solicitat oficial prezenta la Comisia Economică a Senatului, marţi 24 ianuarie, a ministrului finanţelor şi a preşedintelui ANAF pentru a da explicaţii în legătură cu OUG 116/2017 care anulează practic efectele Legii preventiei, atât de aşteptată de mediul de afaceri, cat şi a Ordinului ANAF 4140 din decembrie 2017 prin care peste 1 milion de persoane cu profesii liberale sunt puşi să plătească CASS din anul 2012 încoace, bineînţeles cu penalităţile de rigoare!!! Se repetă istoria plăţii retroactive a TVA-ului de pe vremea lui Blejnar! Cred că fiecare zi cu Ordinul asta în vigoare, loveşte iarăşi şi iarăşi în profesiile liberale!”, a scris Zamfir, preşedintele Comisiei Economice a Senatului, pe pagina sa de Facebook.

Prin OUG 116/2017, Guvernul Tudose a acordat inspectorilor ANAF posibilitatea de a fi răsplătiţi cu bonusuri de până la 15% din sumele încasate.

ANAF a anunţat că 210.000 de contribuabili persoane fizice au obligaţia de a depune, până la data de 31 ianuarie 2018, formularul 600 în vederea determinării contribuţiei de asigurări sociale (CAS) şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate (CASS). Formularul se adresează persoanelor care obţin venituri din activităţi independente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici