Ministrul Ionuţ Misa a semnat actul pentru impozitul armonizat pe cifra de afaceri al firmelor de tehnologie digitală

Ministrul Ionuţ Misa, a semnat alături de alţi miniştri de finanţe din UE, la ECOFIN, documentul care solicită Comisiei prezentarea unei soluţii care să conducă la stabilirea un impozit armonizat pe cifra de afaceri generată în statele membre UE de companiile din domeniul tehnologiilor digitale.

332 afișări
Imaginea articolului Ministrul Ionuţ Misa a semnat actul pentru impozitul armonizat pe cifra de afaceri al firmelor de tehnologie digitală

Ministrul Ionuţ Misa a semnat actul pentru impozitul armonizat pe cifra de afaceri al firmelor de tehnologie digitală

În perioada 15-16 septembrie 2017 ministrul finanţelor publice, Ionuţ Mişa, a participat la reuniunea informală a Consiliului pentru Afaceri Economice şi Financiare al Uniunii Europene (ECOFIN).

Miniştrii finanţelor şi economiei din Uniunea Europeană au dezbătut provocările internaţionale privind impozitarea întreprinderilor în contextul economiei digitale. Uniunea Europeană trebuie să facă paşi importanţi în sensul unei reforme mai ample a normelor fiscale internaţionale care să depăşească deficienţele legislative în acest domeniu, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor.

Ministrul Ionuţ Misa, a semnat alături de miniştrii de finanţe ai Franţei, Germaniei, Italiei şi Spaniei documentul care solicită Comisiei prezentarea unei soluţii care să conducă la stabilirea un impozit armonizat pe cifra de afaceri generată în statele membre UE de companiile din domeniul tehnologiilor digitale, în locul impozitului pe profit care se aplică în prezent. Ulterior mai multe state membre s-au alăturat acestei iniţiative.

Vor fi continuate lucrările pe acest subiect la nivelul Consiliului în vederea adoptării unor concluzii ale Consiliului în luna decembrie a.c., iar Comisia va pregăti o propunere legislativă. Alte teme importante de pe agenda reuniunii au vizat măsurile necesare pentru aprofundarea Uniunii Economice şi Monetare. Discuţiile s-au axat pe posibilele soluţii de maximizare a eficacităţii finanţelor Uniunii Europene. La nivel comunitar se consideră că este necesară identificarea unui echilibru între responsabilităţile naţionale privind politica economică şi financiară şi necesitatea manifestării de solidaritate europeană.

Miniştrii de finanţe au discutat şi despre Uniunea pieţelor de capital, în contextul noilor evoluţii tehnologice în domeniul IT în prestarea de servicii financiare, precum şi despre Uniunea Vamală, prin prisma eficienţei costurilor şi sustenabilitatăţii sistemelor IT.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici