Ministrul liberal al Dezvoltării îi dă dreptate lui Daea: Problema cormoranilor este reală / Ce măsuri se vor lua

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Regionale, Adrian Oros a declarat miercuri, într-o emisiune la Digi 24, că problema cormoranilor este reală, aceştia afectează piscicultura şi sunt în curs procedurile pentru modificarea legislaţiei.

2902 afișări
Imaginea articolului Ministrul liberal al Dezvoltării îi dă dreptate lui Daea: Problema cormoranilor este reală / Ce măsuri se vor lua

Ministrul liberal al Dezvoltării îi dă dreptate lui Daea: Problema cormoranilor este reală / Ce măsuri se vor lua

„Cormoranii sunt o problemă, despăgubirile sunt justificate, cormoranii pot produce daune foarte mari. Pentru că au fost protejaţi şi nu au fost vânaţi de mult timp, s-au înmulţit. Sunt proceduri de moficare a legislaţiei pentru a se reveni la vânătoarea de cormorani”, a declarat ministrul.

Adrian Oros a adăugat că nu va plăti despăgubiri pentru cei care au declarat ferme piscicole mai extinse şi cantităţi de peşte mai mari decât în realitate. „Au venit la plată pentru despăgubiri dosare cu nişte semne de întrebare. Am început verificări pentru ca se spunea că în ferme cantitatea de peşte nu era cea reală. Nu vom da drumul la aceste plăţi pentru că sunt ilegale, dacă se declară o cantitate de două ori mai mare de luciu de apă”, a explicat ministrul.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Regionale, Adrian Oros a mai anunţat luni, că din fondurile europene alocate operaţiunilor de piscicultură, fosta conducere a Ministerului a absorbit doar 26%. Însă, pe vremea ministrului Daea, ministerul a acumulat foarte multe cereri de despăgubiri „suspicioase”.

Foto: Pixabay

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici