Ministrul Nazare le reproşează constructorilor Autostrăzii Nădlac-Arad întârzieri la derularea lucrărilor

Ministrul Alexandru Nazare a inspectat, sâmbătă, traseul Autostrăzii Nădlac-Arad, iar la întâlnirea cu reprezentanţii firmelor constructoare le-a reproşat acestora că există întârzieri.

763 afișări
Imaginea articolului Ministrul Nazare le reproşează constructorilor Autostrăzii Nădlac-Arad întârzieri la derularea lucrărilor

Ministrul Nazare le reproşează constructorilor Autostrăzii Nădlac-Arad întârzieri la derularea lucrărilor (Imagine: Marian Buga/Mediafax Foto)

Pe tronsonul I al autostrăzii, constructorul afirmă că lucrările sunt executate în proporţie de şapte la sută, faţă de programul de zece la sută.

"Dacă mă uit cum s-a lucrat la lotul acesta, cred că nici în 2014 nu terminaţi. E impropriu spus «cum s-a lucrat», pentru că nu s-a lucrat. Să ştiţi că ambiţiile pe care le avem noi este (sunt - n.r.), în principal, iar aici vreau să mă ascultaţi foarte atent... această autostradă poate fi terminată la nivel de asfalt în acest an. Asta e ambiţia pe care o am eu şi vreau să fie reflectată şi în modul în care lucraţi", i-a spus ministrul directorului executiv al Romstrade (firma care lucrează la tronsonul I), Radu Munteanu.

Ministrul i-a cerut acestuia să dubleze capacităţile tehnice şi personalul, pentru a se putea lucra în două sau trei schimburi.

"Trebuie să recuperaţi. Aşa ceva e inadmisibil, nu aşa se lucrează. Noi ne-am îndeplinit toate obligaţiile faţă de dumneavostră", a spus Nazare.

Reprezentantul constructorului a afirmat că "din cauza vremii" există întârzieri, însă ministrul a spus că "vremea nu poate fi o scuză".

Jurnaliştii i-au atras atenţia lui Munteanu că mai mulţi muncitori au plecat în ultimele săptămâni pentru că nu le-au fost plătite salariile.

"Plăţile vor fi făcute la zi în următoarea lună. Ne-am achitat datoriile la toţi furnizorii", a spus Munteanu.

El a adăugat că va completa personalul în următoarele două săptămâni, de când se va lucra în două schimburi pentru recuperarea întârzierilor.

"Considerăm că drumul va fi finalizat la sfârşitul lunii noiembrie, iar anul viitor facem lucrările anexe, parcările, parapeţii, pasajele, un sens de autostradă să poată fi utilizat", a spus reprezentantul Romstrade.

Pe tronsonul II, reprezentantul firmei Alpine, care execută lucrările, s-a plâns ministrului că plăţile nu sunt la zi, ultima plată fiind din noiembrie.

"Am dori să se facă o decontare mai facilă a lucrărilor, pentru că, fără falsă modestie, ritmul de execuţie a lucrărilor este înainte, iar ritmul plăţilor este în urmă", a spus responsabilul firmei.

Ministrul a atras atenţia însă că lucrările sunt uşor întârziate şi pe acest tronson, adică la 14 la sută, faţă de 15 la sută, cât ar fi trebuit.

Constructorul a mai cerut urgentarea exproprierilor şi revizuirea acordului de mediu pentru a se putea utiliza pământ din mai multe puncte pentru terasamentul autostrăzii.

Termenul de finalizare a ambelor tronsoane ale Autostrăzii Nădlac-Arad este 2013.

Lucrările la Autostrada Nădlac-Arad se desfăşoară pe două tronsoane, pe o distanţă totală de aproape 39 de kilometri, şi au început în toamna anului trecut.

Termenul de execuţie a lucrărilor este de 18 luni, iar finanţarea se ridică la 213.889.168 de euro, bani proveniţi din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici