Minunea românească de la Brăila. Lucrările la podul peste Dunăre sunt finalizate în proporţie de 2/3

  • Lucrările de la podul peste Dunăre de la Brăila sunt în grafic.
  • Reprezentanţii CNAIR anunţă că, în paralel, se lucrează atât la pod, cât şi la drumurile de legătură.
  • De asemenea, se munceşte la staţia de taxare de pe malul tulcean.
60111 afișări
Imaginea articolului Minunea românească de la Brăila. Lucrările la podul peste Dunăre sunt finalizate în proporţie de 2/3

Minunea românească de la Brăila. Lucrările la podul peste Dunăre sunt finalizate în proporţie de 2/3

Miercuri, pe şantierul celui mai mare pod din România au fost făcute lucrări la cablul principal. De asemenea, echipele de muncitori au lucrat la structura viitoarelor drumuri de legătură spre Jijila şi Măcin. Totodată, a avansat operaţiunea de ridicare a viitoarei staţii de taxare de pe malul tulcean.

„Lucrări executate miercuri pe şantierul Podului Suspendat de la Brăila: profilare strat de fundaţie din balast bretele 1, 2, 3, 4, recepţie strat de fundaţie din piatră spartă, asterene strat anticapilar sol 7, săpătură sol 6 drum de legătură Măcin, compactare cablu principal cu presă hidraulică, cofrare cuzineţi - Viaduct de acces, armare elevaţie zid de sprijin, montaj scări de acces pilon Jijila, montare elemente prefabricate podet tip D3, armare şi cofrare pereţi staţie de taxare”, a anunţat CNAIR.

Noul pod a prins contur şi poate fi văzut din oraşele Brăila şi Galaţi. Obiectivul, cel mai mare de acest tip din România, va lega regiunile istorice Moldova, Muntenia şi Dobrogea.

Podul va fi conectat la reţeaua rutieră prin drumul Brăila-Jijila şi drumul de legătură cu DN22 Smârdan-Măcin. Drumul principal va avea o lungime de 19 kilometri, iar drumul de legătură Smârdan-Măcin va avea peste 4 kilometri.

Podul ar putea fi inaugurat la finalul acestui an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pod,
şantier,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici