Mircea Duşa: România este o ţară sigură pentru investitorii care vor să facă afaceri

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a susţinut, joi, la Bucharest Forum 2014, că România este o ţară sigură, iar oamenii de afaceri ar beneficia de un mediu economic stabil, vorbind în acelaşi timp despre ”un flagel care omenirea trebuie să îl stăpânească” prin Cyber Defense.

73 afișări
Imaginea articolului Mircea Duşa: România este o ţară sigură pentru investitorii care vor să facă afaceri

Mircea Duşa: România este o ţară sigură pentru investitorii care vor să facă afaceri (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

”România este un stat stabil, un stat sigur, care ne dă garanţia că prin politica sa promovată în zonă asigură stabilitate şi siguranţă şi investitorii din această zonă pot veni să facă afaceri. Aceste aspecte se analizează şi la organismele UE şi sunt cele legate de industria de apărare şi România este un stat unde investitorii pot să-şi facă afaceri în siguranţă şi afacerile dânşilor sunt în siguranţă (...) Mesajul pe care îl dau eu ca ministru al Apărării este că investitorii pot să vină liniştiţi în România, investitorii vin într-o ţară sigură, într-o ţară care promovează stabilitatea în zonă, într-o ţară în care posibilităţile de a face afaceri sunt deschise şi spre sectorul producţiei militare şi pe programele care au fost adoptate la nivel de NATO şi al UE pe Cyber Defense, în domeniul acesta de vârf al tehnologiei şi care în analizele pe care le avem la NATO şi Uniunea Europeană există un flagel pe care omenirea trebuie să-l stăpânească şi investiţiile NATO şi investiţiile naţionale şi investiţiile fiecărui stat şi investiţiile României în acest domeniu trebuie să fie foarte importante”, a fost mesajul ministrului Apărării adresat participanţilor de la Bucharest Forum 2014.

El a susţinut că ”evoluţiile” din ultima perioadă din Ucraina au afectat ”mediul de securitate regional, dar şi mediul internaţional”.

Duşa a declarat că NATO şi UE au un rol legitim în apărarea securităţii energetice, inclusiv prin protejarea reţelelor energetice.

”România va continua să acţioneze ca un catalizator al stabilităţii şi asigurării securităţii regionale. În acest context, împreună cu aliaţii noştri vom contribui de o manieră contructivă la edificarea acestui deziderat al cetăţenilor care trăiesc în această zonă (...) Principalul nostru scop strategic a fost intensificarea şi stabilirea unor oportunităţi care să ofere un profil cuprinzător regiunii prin deschiderea sa către cooperare euro-atlantică”, a spus ministrul Apărării.

Bucharest Forum 2014 se desfăşoară la Palatul Parlamentului, în perioada 2-4 octombrie.

Tema reuniunii din acest an este „Deblocarea potenţialului Eurasiei. Decizii strategice pe Noul Drum al Mătăsii” şi urmăreşte să găsească răspunsuri la întrebarea: cum reuşim să transformăm România într-o Poartă a Europei pe ruta de comerţ şi investiţii între Europa şi Asia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici