Mircea Scăunaşu a fost numit director general al Philip Morris România

Philip Morris International l-a numit pe Mircea Scăunaşu în funcţia de director general pentru România. La 1 martie 2023, acesta va prelua mandatul de la Daniel Cuevas, care a condus compania în ultimii doi ani şi a fost numit director general al Philip Morris Italia, cea mai mare piaţă de produse fără fum a PMI din Europa, cu peste 3 milioane de utilizatori.

312 afișări
Imaginea articolului Mircea Scăunaşu a fost numit director general al Philip Morris România

Mircea Scăunaşu a fost numit director general al Philip Morris România

În calitatea sa de director general, Daniel Cuevas a contribuit semnificativ la creşterea şi poziţionarea companiei ca partener important şi responsabil al economiei româneşti şi unul dintre principalii contribuitori la bugetul României. Mai mult, în timpul mandatului său, tranziţia către o Românie fără fum s-a accelerat, cu o creştere remarcabilă a cotei de piaţă, sute de milioane de dolari investiţi în fabrica din Otopeni şi o creştere constantă a numărului de utilizatori IQOS. Un punct important pe agenda lui Daniel Cuevas a fost acela de a pune întotdeauna consumatorii în centrul activităţilor companiei şi de a veni în întâmpinarea acestora cu lansări de produse şi servicii noi, cum ar fi IQOS 3 DUO, lil SOLID 2.0 şi VEEBA.

Mircea Scăunaşu este primul român care va conduce echipa Philip Morris România din funcţia de director general, după un mandat de succes în Philip Morris International Duty Free, unde a deţinut funcţia de Global Head Commercial Operations. Cu o experienţă în business de peste 26 de ani şi 18 ani în Philip Morris International, Mircea Scăunaşu este un profesionist cu o vastă experienţă în domeniul comercial. Şi-a început cariera în Philip Morris România în anul 2004, iar ulterior a preluat poziţia de Manager Sales Strategy, Philip Morris Asia Pacific. În 2017, în calitate de Director de Vânzări, a avut o contribuţie semnificativă la lansarea şi comercializarea cu succes a IQOS pe piaţa din Polonia.

Mircea Scăunaşu deţine o diplomă în administrarea afacerilor (MBA) de la Universitatea din Ottawa şi o diplomă în Transition to Business Leadership de la Institutul Internaţional de Dezvoltare a Managementului (IMD) din Elveţia.

Mă bucur să mă alătur unei echipe puternice, de oameni talentaţi şi sunt sigur că împreună vom construi o Românie fără fum. Misiunea mea este aceea de a consolida business-ul local şi de a accelera procesul de creştere pentru produsul nostru fără fum, IQOS, care se bucură deja de succes în România. Am acceptat provocarea de a pune pe piaţă alternative la continuarea fumatului şi dorim să informăm corect cele 5 milioane de fumători români adulţi despre reducerea riscurilor asociate fumatului. Prin inovare şi cercetare continuă, ne asigurăm un portofoliu divers de produse şi facem eforturi susţinute ca un număr cât mai mare de fumători români adulţi să facă pasul către un viitor fără fum. ” – Mircea Scăunaşu, Director General Philip Morris România.

Philip Morris România este afiliat al Philip Morris International, o companie care transformă industria tutunului pentru a crea un viitor fără fum. Viziunea companiei este de a înlocui ţigările cu produse cu risc redus care – deşi nu sunt lipsite de riscuri – sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului. IQOS, sistemul electronic de încălzire a tutunului dezvoltat de PMI, a fost lansat în România în octombrie 2015 şi a crescut constant de la lansare. PMI a făcut investiţii semnificative în fabrica din Otopeni – până la finalul anului 2023 investiţia va depăşi 600 de milioane de dolari – pentru a dezvolta capacităţi de producţie a produselor din tutun încălzit, investiţii care au transformat-o într-o fabrică de ultimă generaţie la nivel mondial. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici