Mişa a discutat cu vicepreşedintele CE, Dombrovskis despre rectificarea bugetară

În contextul reuniunii informale a Consiliului ECOFIN, organizate de Preşedinţia estoniană în perioada 15-16 septembrie 2017, ministrul finanţelor publice, Ionuţ Mişa, a avut o întâlnire bilaterală cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.

164 afișări
Imaginea articolului Mişa a discutat cu vicepreşedintele CE, Dombrovskis despre rectificarea bugetară

Mişa a discutat cu vicepreşedintele CE, Dombrovskis despre rectificarea bugetară

Discuţiile au vizat aspecte legate de situaţia macroeconomică la nivelul României şi viitorul Uniunii Economice şi Monetare, conform unui comunicat al Ministerului Finanţelor.

Ministrul român de finanţe a evidenţiat creşterea economică de 5,6% din anul 2017, bazată atât pe consum cât şi pe o creştere a volumului producţiei industriale mai mare cu 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, precum şi scăderea ratei şomajului, care a înregistrat în luna iulie 2017 un nivel de 5,2% faţă de 7,7% media europeană.

Discuţiile au mai vizat creşterea PIB şi rectificarea pozitivă realizată datorită creşterii veniturilor bugetului general consolidat.

De asemenea, ministrul Ionuţ Mişa a reconfirmat angajamentul privind păstrarea deficitului bugetar în limitele de 3%, stabilite de Pactul de Stabilitate şi Creştere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici