- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (07.11.2022, 22:32)
- Răzvan Botea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Modificări la alocarea fondurilor europene: PNRR-ul României va fi suplimentat cu 1,4 mld. de euro
Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) va fi suplimentat cu 1,4 d mld. de euro, spun europarlamentarii Siegfried Mureşan şi Dragoş Pâslaru, pentru investiţii în energie, în contextul crizei actuale.
448 afișări

Modificări la alocarea fondurilor europene: PNRR-ul României va fi suplimentat cu 1,4 mld. de euro
Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei întâlniri cu presa care a avut loc la Bruxelles.
„Fiecare stat membru propune Comisiei Europene propriul mini-PNRR şi investiţiile pentru care vrea să aloce aceşti bani”, a spus Siegfried Mureşan. Este vorba despre o alocare suplimentară de 1,4 mld. de euro pentru România, prin componenta RePowerEU care aparţine de mecanismul european de redresare şi rezilienţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
STUDIU. Pământul este „foarte bolnav acum” și se află în zona de pericol. Planeta își pierde zonele naturale
-
Castelul Mimi din Republica Moldova este astăzi centrul Europei. Summit-ul comunităţii politice europene. UPDATE Zelenski: "Avem nevoie de garanţii de securitate nu doar pentru noi, dar şi pentru Moldova”
-
Războiul din Ucraina, anul 2, ziua 98. Atac nocturn la Kiev. Ucrainenii anunţă că doi copii au murit chiar de 1 iunie, ziua copilului / Nou pachet militar pentru Ucraina: de la muniţii pentru sistemele Patriot pâna la echipamente de deminare şi dispozitive de vedere pe timp de noapte
-
Elon Musk este din nou cea mai bogată persoană din lume / Luna mai una dintre cele mai profitabile din istorie pentru Musk
Banii practic vor fi distribuiţi prin acelaşi mecanism ca şi PNRR. Partea de investiţii şi reforme, care ţine de PNRR, poate fi modificată, însă numai în sensul modificărilor în zona de investiţii din energie. De asemenea, europarlamentarii vor să propună ca fondurile europene pentru coeziune, fondurile europene clasice, să poată fi realocate pentru investiţii în energie. România riscă să ajungă la 9-12 mld. de euro bani neangajaţi din exerciţiul financiar 2014-2020. Proiectul trebuie să treacă de Consiliul UE pentru a putea fi pus în practică.
„Nu ar trebui că cele 5-6 mld. recuperate să fie puse doar în proiecte mari, ci ar fi o investiţie majoră în nivelul de trăi din România. Nu sunt împotriva unor măsuri de a creşte capacitatea de producţie pe termen lung”, a spus Dragoş Pâslaru.
Potrivit lui, peste 1 milion de locuitori din România ar putea beneficia de investiţii din bani europeni pentru eficienţă energetică, în panouri solare sau în izolarea termică a locuinţei. Care sunt însă şansele ca România să atragă aceste fonduri, în condiţiile în car în 9 ani din cei 10 alocaţi a reuşit să absoarbă circa jumătate din fondurile structurale?
Este vorba de mecanismul de atragere a fondurilor, care va fi mult mai simplu, explică Pâslaru, care spune că birocraţia de atragere a fondurilor va fi simplificată la maximul posibil.
Decizia trebuie aprobată de către Consiliul UE, într-o discuţie cu Parlamentul European şi cu Comisia Europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



PROSPORT.RO

CANCAN.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe