Moment istoric: Pentru prima oară în ultimul deceniu, preţurile locuinţelor au început să scadă

Preţurile locuinţelor din Europa au scăzut anul trecut pentru prima dată în ultimul deceniu, în condiţiile în care creşterea puternică de pe pieţele imobiliare din unele ţări din est şi sud a fost mascată de scăderile din multe state din nordul UE.

6217 afișări
Imaginea articolului Moment istoric: Pentru prima oară în ultimul deceniu, preţurile locuinţelor au început să scadă

Preţurile proprietăţilor rezidenţiale au scăzut cu 0,3% în UE în 2023 şi cu 1,1% în zona euro, potrivit datelor publicate de Eurostat, notează Ziarul Financiar.

Piaţa imobiliară din Germania a fost una dintre cele mai afectate, cu un declin de 8,4% în ritm anual, fiind depăşită doar de Luxemburg, cu o scădere de 9,1%. A fost urmată de Finlanda, cu 5,6%, şi Suedia, cu 5,3%.

Cu toate acestea, preţurile au crescut în unele ţări, printre care Croaţia, Bulgaria, Lituania, Polonia şi Portugalia, unde au crescut între 8 şi 12%.

Economiştii au declarat că o creştere economică mai puternică în ţările din sudul şi estul Europei în ultimii ani a ajutat pieţele imobiliare să continue să crească, în timp ce ţările centrale - cum ar fi Germania şi Franţa - au avut de suferit din cauza unei creşteri stagnante sau slabe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici