Moody’s a retrogradat ratingul Nokia, aflat în categoria "junk", cu două trepte, la Ba3

Moody’s a retrogradat luni ratingul Nokia, aflat în categoria "junk", cu două trepte, de la Ba1 la Ba3, cu perspectivă negativă, din cauza agravării pierderilor producătorului finlandez de telefoane mobile.

151 afișări
Imaginea articolului Moody’s a retrogradat ratingul Nokia, aflat în categoria "junk", cu două trepte, la Ba3

Moody’s a retrogradat ratingul Nokia, aflat în categoria "junk", cu două trepte, la Ba3 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În urma acestei măsuri, ratingul Nokia se află cu trei trepte sub nivelul recomandat investiţiilor, relatează Bloomberg.

Fitch Ratings a retrogradat la rândul său, vineri, cu două trepte ratingul Nokia, aflat deja în categoria "junk" - nerecomandată investitorilor, la nivelul BB-, cu perspectivă negativă.

Vânzările Nokia au scăzut cu 20% în trimestrul al doilea, la 7,5 miliarde euro, iar pierderile companiei au urcat de trei ori, la 1,41 miliarde euro, însă livrările smartphone-urilor vârf de gamă au depăşit estimările analiştilor.

"Procesul de tranziţie de la Nokia, în privinţa telefoanelor smartphone, va provoca agravarea pierderilor operaţionale şi în consecinţă consumul de capital, în trimestrele următoare", a declarat Wolfgang Draack, analist la Moody’s.

Compania a anunţat desfiinţarea a peste 20.000 de locuri de muncă şi închiderea unor centre de producţie şi cercetare, în încercarea de a opri declinul veniturilor.

Ratingul de credit al Nokia a fost retrogradat la "junk" - categoria investiţiilor cu caracter speculativ - de către cele trei mari agenţii de evaluare financiară.

Compania a avertizat că pierderile vor continua în acelaşi ritm şi în trimestrul al treilea.

Acţiunile Nokia sunt în scădere cu 3,2%, după un declin de până la 4,2% înregistrat pe parcursul şedinţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici