Moody's avertizează Franţa în privinţa creşterii dobânzilor şi economiei

Agenţia de rating Moody's consideră că majorarea recentă a dobânzilor obligaţiunilor guvernamentale franceze şi deteriorarea perspectivelor de creştere economică ar putea afecta ratingul de credit al Franţei, potrivit ziarului Le Figaro.

283 afișări
Imaginea articolului Moody's avertizează Franţa în privinţa creşterii dobânzilor şi economiei

Moody's avertizează Franţa în privinţa creşterii dobânzilor şi economiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Costurile de finanţare care persistă la niveluri ridicate, combinate cu deteriorarea perspectivei economice, ar putea agrava dificultăţile cu care se confruntă guvernul, cu implicaţii negative pentru credit", potrivit afirmaţiilor Moody's citate de Le Figaro.

Reuters notează că nu a reuşit să obţină de la agenţia de rating o confirmare privind informaţiile din ziar.

Franţa are rating de top triplu A de la toate cele trei mari agenţii de rating.

Moody's a avertizat în octombrie că ar putea plasa Franţa sub evaluare cu perspectivă negativă în următoarele trei luni dacă va considera că eventualele costuri de recapitalizare a băncilor cu bani publici şi de finanţare a altor state din zona euro vor pune presiuni prea mari pe buget.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici