Moody's: România va obţine 20 mld. euro, de la UE şi FMI

Moody's anticipează că România va obţine, de la Uniunea Europeană (UE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI), un pachet multilateral de sprijin de peste 20 miliarde euro, printr-un acord pe doi ani.

10 afișări
Imaginea articolului Moody's: România va obţine 20 mld. euro, de la UE şi FMI

Moody's: România va obţine 20 mld. euro, de la UE şi FMI (Imagine: Mediafax Foto)

Moody's a reconfirmat, vineri, ratingurile guvernului României pentru datorii şi depozite în monedă locală şi valută străină, pe termen lung şi scurt, decizia fiind argumentată şi prin obţinerea unui program de finanţare de la FMI şi UE.

"Afirmarea ratingului are ca premiză obţinerea unui program de finanţare FMI/UE, cuplat cu o ajustare fiscală eficientă", se arată într-un comunicat Moody's, publicat vineri.

Potrivit agenţiei de rating, aproximativ jumătate din pachetul de sprijin extern va fi furnizat de FMI, restul urmând să fie asigurat de instituţiile UE.

Programul va fi structurat, cel mai probabil, în jurul alocării fondurilor acordate de FMI către echilibrarea balanţei de plăţi, în timp ce banii de la UE vor fi utilizaţi pentru finanţarea bugetului, relaxând astfel problemele de lichiditate, scriu analiştii Moody's.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici