Motivul pentru care Ecuador, membră OPEC, va produce mai mult petrol, contrar acordului de reducere a producţiei

Ecuador a anunţat că va începe, de luna aceasta, să crească producţia de petrol, pentru că are nevoie de bani, statul susţinând că are o înţelegere nescrisă cu Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) care îi permite acest lucru, scrie Bloomberg.

173 afișări
Imaginea articolului Motivul pentru care Ecuador, membră OPEC, va produce mai mult petrol, contrar acordului de reducere a producţiei

Ecuador nu va putea să reducă producţia zilnică cu 26.000 de barili până la 522.000 de barili, conform reglementării OPEC de anul trecut, a declarat, luni, ministrul pentru Petrol, Carlos Perez, într-un interviu pentru Teleamazonas, relatează Bloomberg.

„Există o nevoie de fonduri pentru vistieria fiscală. Aşadar, am luat decizia de a creşte treptat producţia”, a spus Perez. „Ceea ce face sau nu Ecuador nu are un impact major asupra producţiei OPEC”, a mai spus ministrul.

Deşi anunţul Ecuadorului are un impact nesemnificativ asupra pieţei globale de petrol, în condiţiile în care a fost de acord să reducă pentru mai puţin de 25 de secunde producţia zilnică, iniţiativa ar crea un precedent pentru OPEC.

Ecuador susţine că are o înţelegere nescrisă cu OPEC care îi oferă flexibilitate asupra producţiei din cauza nevoilor fiscale. OPEC nu a dezvăluit, însă, un astfel de acord.

Ecuador nu este singurul stat membru OPEC care are dificultăţi financiare, Algeria fiind în aceeaşi situaţie.

Ecuador, al treilea cel mai mic membru al OPEC în funcţie de producţie (după Guineea Ecuatorială şi Gabon), produce aproape 545.000 de barili pe zi din câmpurile petroliere de sub pădurea tropicală amazoniană. Înainte de acordul cu OPEC, Ecuador exploata 548.000 de barili pe zi.

OPEC şi alte state care nu sunt membre au fost de acord să reducă producţia zilnică cu 1,8 milioane de barili, începând din ianuarie 2017, pentru a reduce din supraproducţie şi a majora preţurile. Până acum, grupul, condus de Arabia Saudită şi Rusia, nu a obţinut rezultate notabile, în mare parte, din cauza producţiei din şisturi bituminoase din Statele Unite.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici