Mozilla lansează prima versiune a sistemului Firefox pentru smartphone-uri

Mozilla va lansa prima versiune Firefox destinată smartphone-urilor, primele aparate dotate cu noul sistem de operare open-source urmând să intre la vânzare, pe pieţe cu economii în dezvoltare, în jurul lunii iulie, la un preţ de sub 100 de dolari, a anunţat compania.

399 afișări
Imaginea articolului Mozilla lansează prima versiune a sistemului Firefox pentru smartphone-uri

Mozilla lansează prima versiune a sistemului Firefox pentru smartphone-uri

Noul sistem de operare nu este destinat pieţelor din Statele Unite, Europa Occidentală sau Asia, strategia Mozilla fiind să ţintească ţările cu economii în dezvoltare.

Astfel, primele telefoane cu sistem Firefox vor fi disponibile în următoarele luni în Europa cumpărătorilor din Ungaria, Muntenegru, Polonia, Serbia şi Spania, iar în America Latină utilizatorilor din Brazilia, Columbia, Mexic şi Venezuela.

Recent, compania taiwaneză FoxConn, care produce iPad-uri şi iPhone-uri pentru Apple, a încheiat un parteneriat cu Mozilla pentru fabricarea de telefoane cu sistem Firefox.

Pe piaţă au apărut speculaţii că FoxConn va dezvolta o tabletă cu sistemul de operare open-source, dar ambele companii au refuzat să comenteze, potrivit RIA Novosti.

Pe lângă funcţiile obişnuite oricărui smartphone, telefoanele cu sistem Firefox vor include şi o funcţie care informează că utilizatorul nu vrea să îi fie urmărită activitatea sau obiceiurile pe Internet.

Potrivit Mozilla, pentru noile telefoane vor fi disponibile mii de aplicaţii. În plus, pentru că Firefox OS nu este legat de un anumit partener de comerţ electronic, utilizatorii nu vor fi limitaţi în alegerea aplicaţiilor, aşa cum se întâmplă în cazul magazinului de aplicaţii pentru iPhone sau Google Play, destinat telefoanelor cu Android.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici