MT a semnat contractele pentru extinderea la patru benzi a unor sectoare ale centurii Bucureşti

Ministerul Transporturilor (MT) a semnat, miercuri, contractele pentru extinderea la patru benzi a trei sectoare ale centurii municipiului Bucureşti, proiecte cu o valoare totală de 245 milioane de lei, fără TVA.

137 afișări
Imaginea articolului MT a semnat contractele pentru extinderea la patru benzi a unor sectoare ale centurii Bucureşti

MT a semnat contractele pentru extinderea la patru benzi a unor sectoare ale centurii Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Constructorii celor trei tronsoane, fiecare cu o lungime de circa zece kilometri, sunt consorţiile Delta ACM 93/Tehnologica Radion /SIRD/ Pro Cons XXI, Euroconstruct Trading/Romstrade/Consitrans, respectiv Straco Grup/SCT Bucureşti/Genesis International/OJSC Mostobud/OJSC Altcom/Arcadis Eurometudes.

Lucrările au fost atribuite prin licitaţii deschise şi vor fi finanţate de la bugetul de stat.

Proiectele vor fi finalizate în circa doi ani.

Tot miercuri, Ministerul Transporturilor a anunţat câştigătorii unor licitaţii pentru mai multe contracte de infrastructură, cu o valoare totală de circa 2,3 miliarde de lei, fără TVA, printre aceştia numărându-se Colas (Franţa), FCC Construccion (Spania), Astaldi (Italia) şi Strabag (Austria).

Cel mai mare proiect, de 634,4 milioane de lei, fără TVA, vizează execuţia tronsonului de autostradă Cernavodă-Medgidia şi a fost atribuit companiei Colas. Lucrările sunt finanţate de Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) şi Guvern.

Alt contract se referă la construcţia tronsonului de autostradă Arad-Timişoara, de către consorţiul FCC Construccion-Astaldi. Contractul are o valoare de 482,9 milioane lei fără TVA.

Astaldi a primit şi contractul de proiectare şi execuţie a DN 79 Arad-Oradea, care necesită fonduri de 266,3 milioane de lei.

Strabag a fost declarat câştigător pentru proiectarea şi execuţia DN 19 Oradea - limita judeţului Bihor, respectiv limita judeţului Bihor - Satu Mare, contracte cu valori de 190 milioane de lei, respectiv 141 de milioane de lei.

Asocierea Spedition UMB-Tehnostrade va proiecta şi construi DN 12 Chichiş - Bixad, pentru 107,99 milioane de lei, iar consorţiul Mochlos (Grecia) - Romstrade va proiecta şi executa DN 12 Sândominic - Topliţa, în schimbul a 197,73 milioane de lei.

DN 15 Reghin-Topliţa va fi realizat de consorţiul Spedition UMB - Tehnostrade, pentru 262,3 milioane de lei.

Procedurile de atribuire a contractelor au fost realizate prin licitaţie internaţională cu precalificare, investiţiile fiind finanţate de BEI şi Guvern. Durata de execuţie, în cazul tuturor proiectelor, este de 24 de luni. Lucrările vor beneficia, pentru un interval de 24 de luni, de garanţie asigurată de constructor.

Toate sumele menţionate nu includ TVA.

Criteriile de atribuire au vizat cel mai scăzut preţ oferit de firmele care au îndeplinit condiţiile tehnice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici