MT: Bechtel ar putea rămâne doar cu două tronsoane

Bechtel, constructorul autostrăzii Transilvania, ar putea rămâne doar cu cele două tronsoane aflate în execuţie, dacă refuză să plătească reparaţiile cauzate de alunecările de teren şi dă în judecată Ministerul Transporturilor pentru aceste cheltuieli, potrivit ministrului de resort Ludovic Orban.

14 afișări
Imaginea articolului MT: Bechtel ar putea rămâne doar cu două tronsoane

MT: Bechtel ar putea rămâne doar cu două tronsoane (Imagine: Mediafax Foto)

"Bechtel este obligat să plătească. Mă îndoiesc că ne dau în judecată, pentru a plăti reparaţiile, pentru că ar rămâne cu cele două tronsoane aflate în execuţie şi cu un prejudiciu de imagine", a declarat, vineri, după un seminar pe tema transporturilor, ministrul Transporturilor.

Valoarea reparaţiilor cauzate de alunecările de teren se ridică la 100 milioane euro.

Potrivit rezultatelor unui control efectuat de consultantul EGIS Scetauroute la solicitarea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Bechtel a făcut greşeli de proiectare şi execuţie pe tronsonul Câmpia Turzii-Gilău al autostrăzii Transilvania, ceea ce a determinat alunecări de teren pe un segment de 36 de kilometri.

Alte abateri rezultate în urma analizei au fost ignorarea de către proiectant a recomandărilor din studiile geotehnice şi interpretarea eronată a datelor din forajele geologice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici