Mulţi tineri se pregătesc pentru job-uri care nu există

  • Forumul Economic Mondial arată că 60% din job-urile pentru tineri nu există
  • Rebecca nu poate face o carieră în dans şi a ales să studieze Limbi Străine
  • 34% din studenţi consideră că universităţile nu-i pregătesc pentru piaţa muncii
  • Consultant în carieră: Joburile de viitor vor fi în zona asta de digital
636 afișări
Imaginea articolului Mulţi tineri se pregătesc pentru job-uri care nu există

Mulţi tineri se pregătesc pentru job-uri care nu există

Un studiu arată că 60% dintre locurile de muncă pentru care tinerii sunt pregătiţi nu au fost încă create.
 
Rebecca este anul I la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine. A încercat mai multe opţiuni, dar a simţit că niciuna nu i se potriveşte. Ar vrea o carieră în dans, dar job-uri nu prea există. 
 
„Pentru că m-am apucat de dans mai târziu - şi nu ajungi de azi pe mâine dansator sau să câştigi bani - a trebuit să fac şi o facultate, ca să am şi o a doua variantă sau ceva pentru un viitor job”, povesteşte ea.
 
Alexandra o contrazice pe Rebecca. Ea, de exemplu, studiază, în anul III, la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi este convinsă că a făcut alegerea corectă.
 
„Eu vreau să continui în jurnalism. Îmi place foarte mult chiar şi tot ce am învăţat la facultate. Eu cred că sunt pregătită să fac această meserie”, consideră Alexandra.
 
Problema locurilor de muncă pare seriosă. Mai ales în România, unde acelaşi studiu spune că 34% dintre studenţi consideră că universităţile nu-i pregătesc pentru piaţa muncii.
 
Andreea Voicu este consultant în carieră şi propune o soluţie: „Joburile de viitor vor fi în zona asta de digital. Tot ce înseamnă tehnologie, acolo se va duce viitorul. Şi atunci, dacă te uiţi pe Hipo sau pe alte platforme o să vezi o gramadă de internshipuri pe partea de digital, marketing, pe partea de copywriting, pe partea de content, adică tot ce prezintă, practic, viitorul”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici