Nabucco menţine termenul de începere a construcţiei gazoductului pentru 2013

Consorţiul Nabucco menţine termenul de începere a construcţiei gazoductului care ar urma să transporte gaze din zona Mării Caspice către Europa pentru 2013, estimând că nu vor avea loc întârzieri şi că lucrările vor fi finalizate în 2017.

283 afișări
Imaginea articolului Nabucco menţine termenul de începere a construcţiei gazoductului pentru 2013

Nabucco menţine termenul de începere a construcţiei gazoductului pentru 2013 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Calendarul Nabucco este dependent de disponibilitatea surselor de gaze. În momentul de faţă aşteptăm decizia consorţiului Şah Deniz II înainte de a reevalua acest calendar. Demararea construcţiei este în continuare planificată pentru 2013 şi momentan nu estimăm întârzieri. Dorim sa finalizăm construcţia până la sfârşitul lui 2017, astfel încât totul să fie gata pentru exportul de gaze naturale", a afirmat, într-o declaraţie de presă, purtătorul de cuvânt al consorţiului Nabucco, Christian Dolezal.

Directorul general al grupului austriac OMV, Gerhard Roiss, a declarat marţi, la Viena, citat de AFP, că gazoductul Nabucco ar putea intra în exploatare în 2018, cu o întârziere de un an faţă de termenul stabilit oficial.

Roiss a arătat că primele livrări de gaze din Asia Centrală către Europa nu vor avea loc înainte de 2018.

Nabucco, susţinut de Uniunea Europeană, concurează cu proiectul South Stream, al grupului rus Gazprom şi al companiei italiene Eni, care vor la rândul lor să exploateze gaze în regiunea Mării Caspice.

Nabucco va transporta gaze caspice către Europa, pe o distanţă de 4.000 de kilometri şi va traversa Turcia, Bulgaria, România şi Ungaria, ocolind Rusia şi Ucraina.

Proiectul va avea un cost estimat de 7,9 miliarde de euro şi reuneşte un consorţiu format din RWE (Germania), OMV (Austria), MOL (Ungaria), Transgaz (România), Bulgargas (Bulgaria) şi Botas (Turcia).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici