Nasdaq OMX a lansat cel mai rapid program de tranzacţii financiare din lume

Operatorul bursier Nasdaq OMX a lansat luni cel mai rapid program de tranzacţii financiare la nivel mondial, pe pieţele nordice de produse derivate, cu un timp de aşteptare de sub 100 de microsecunde (0,0001 secunde).

93 afișări
Imaginea articolului Nasdaq OMX a lansat cel mai rapid program de tranzacţii financiare din lume

Nasdaq OMX a lansat cel mai rapid program de tranzacţii financiare din lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sistemul, numit Genium INET, bazat pe tehnologie INET, permite totodată trimiterea a peste un milion de mesaje pe secundă, a anunţat Nasdaq OMX, cel mai mare operator bursier din lume.

"Pe baza experienţei pe pieţele financiare unde tehnologia INET a fost deja lansată în acest an, ne aşteptăm la un interes sporit pentru tranzacţiile cu produse derivate nordice şi la o calitate mai bună a pieţei", a declarat Hans-Ole Jochumsen, preşedintele NASDAQ OMX Nordic.

Operatorul bursei Nasdaq din New York deţine în portofoliu şi bursele din Stockholm, Copenhaga, Helsinki şi Reykjavik.

Lansarea noului sistem are loc într-o perioadă în care tranzacţiile financiare de mare viteză provoacă îngrijorare, pentru că ar permite unor brokeri să folosească algoritmi pentru a lua decizii la viteze apropiate de miimi de secundă.

Autorităţile de reglementare din Europa şi SUA sunt îngrijorate de această evoluţie, care ar fi favorizat blocarea bursei de pe Wall Street în luna mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici