Nazare: Avem de îndeplinit peste 500 de obiective ca sa putem atrage banii din PNRR

  • PNRR, în formă în care urmează să fie aprobat de Comisia Europeană are una dintre cele mai consistente anexe de condiţionalităţi raportat la celelalte state membre, a scris sâmbătă pe Facebook fostul ministru al Finanţelor Alexandru Nazare.
  • Avem de îndeplinit peste 500 de “milestone-uri” şi “target-uri” că să putem atrage toţi banii din granturi şi împrumuturi, precizează Nazare.
785 afișări
Imaginea articolului Nazare: Avem de îndeplinit peste 500 de obiective ca sa putem atrage banii din PNRR

Fostul demnitar mai spune şi că succesul negocierii PNRR nu e dat de simplă aprobare, ci mai ales de condiţiile agreate.

„Corespondenţa cu Comisia Europeană, începând cu luna iunie, a fost secretizată pe motiv că erau negocieri în curs. Atât timp cât premierul anunţă furtunos aprobarea, nu văd de ce clauzele de atragere a banilor din PNRR să rămână secretizate. Domnul Cîţu declara recent, aflat în vizită în Teleorman, că nu crede că a există vreun premier mai transparent că el. Aşadar, când vom putea consulta pe site-ul Guvernului clauzele pe care le conţine formă finală a PNRR? Sper că nu după aprobarea finală că să nu pună o ţară întreaga în faţă faptului împlinit”, spune Nazare.

Un alt aspect omis permanent de premier în grabă de a capitaliza la congresul PNL, pe baza aprobării PNRR, este faptul că validarea PNRR de către Comisie este doar un pas intermediar. PNRR-ul României va fi considerat aprobat numai după validarea să în unanimitate de către consiliul miniştrilor de finanţe (ECOFIN), asta după ce va trece de COREPER (Consiliul Reprezentanţilor Permanenţi) , FICO(Grupul de lucru al consilierilor financiari) şi EFC (Comitetul Economic şi Financiar). Numai atunci România va avea acces la avans, mai arată Nazare.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vine în România pe 27 septembrie, semn că PNRR a fost aprobat. Potrivit premierului, până la finalul anului va veni primul avans din PNNR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nazare,
pnrr,
citu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici