Negocieri între Ucraina şi SUA pentru a opri construirea Nord Stream 2

  • Naftogaz Ukrayiny, compania de stat a Ucrainei, derulează negocieri cu SUA cu privire la măsurile care ar putea preveni construirea controversatului gazoduct Nord Stream 2.
  • Dezvăluirea a fost făcută de CEO-ul companiei, Andriy Kobolyev.
  • Gazoductul ar urma să ofere o rută alternativă către Europa de Vest pentru gazele ruseşti.
2307 afișări
Imaginea articolului Negocieri între Ucraina şi SUA pentru a opri construirea Nord Stream 2

Sursa foto: Profimedia

În cadrul unui eveniment al Atlantic Council la Washington, SUA, Kobolyev a lăudat măsurile luate până acum de către Guvernul Statelor Unite, precum sancţiunile care ar afecta companiile implicate în construirea gazoductului. 

Au mai rămas doar 160 de kilometri de instalat din gazoduct, după ce SUA a impus sancţiuni în luna decembrie a anului trecut, ducând la oprirea activităţii a Allseas, principala companie implicată în proiect. 

„Sancţiunile au fost printre cei mai importanţi paşi făcuţi şi sperăm că Guvernul SUA va continua în aceeaşi direcţie”, a declarat Kobolyev.

„Jocul nu s-a terminat încă. Ruşii vor încerca să-şi dezvolte propria capacitate tehnologică pentru a finaliza gazoductul. Momentan, purtăm discuţii pentru a ne asigura că acest proiect este cu adevărat mort”, a mai adăugat CEO-ul. 

Au existat mai multe speculaţii că Guvernul american ar putea pregăti mai multe sancţiuni în cazul Nord Stream 2, în încercarea de a opri finalizarea gazoductului. 

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat anterior că gazoductul ar trebui să fie operaţional, cel târziu, până la începutul primului trimestru din 2021 şi că Rusia are capacitatea de a finaliza gazoductul fără ajutorul comunităţii internaţionale. 

Gazoductul prin Marea Baltică va dubla livrările de gaze în Germania la 110 miliarde de metri cubi oferind o rută alternativă către Vest pentru gazele ruseşti ce vor evita astfel ruta clasică prin Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici