Negocierile dintre Yahoo! şi Microsoft capătă din nou amploare

Miliardarul american Carl Icahn, acţionar şi director al Yahoo!, s-a declarat din nou pentru un acord pe segmentul căutărilor online între companie şi gigantul software Microsoft, iar negocierile dintre cele două embleme ale industriei IT par să capete iarăşi amploare.

20 afișări
Imaginea articolului Negocierile dintre Yahoo! şi Microsoft capătă din nou amploare

Miliardarul american Carl Icahn, acţionar şi director al Yahoo! (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Icahn, care deţine 5,4% din acţiunile Yahoo! şi ocupă totodată o poziţie în Consiliul Executiv al companiei, a refuzat să comenteze pe marginea discuţiilor cu Microsoft.

Miliardarul a încercat, anul trecut, să intermedieze un acord prin care Microsoft ar fi preluat serviciile de căutare online ale Yahoo! pentru 47,5 miliarde de dolari, însă negocierile au eşuat.

"Am fost şi sunt un susţinător hotărât al unui acord pe căutare cu Microsoft. O tranzacţie de acest fel ar aduce plus valoare, datorită sinergiilor antrenate", a declarat Icahn în acest weekend pentru Reuters.

Microsoft şi Yahoo! se apropie de încheierea unui acord în zona căutărilor online şi publicităţii pe acest suport, care ar putea fi anunţat săptămâna viitoare, a declarat o altă sursă apropiată discuţiilor, care nu are legătură cu Icahn.

Informaţiile au fost publicate iniţial de blogul IT AllThingsDigital, potrivit căruia înţelegerea ar implica o sumă de "câteva miliarde de dolari", plătită de Microsoft către Yahoo! pentru diviziile de căutări şi publicitate pe internet, acordul urmând să stipuleze anumite plăţi "din exploatare" achitate apoi către Yahoo!.

Yahoo! a încercat să încheie un acord pe publicitate prin căutări online şi cu Google, însă tranzacţia a eşuat din cauza opoziţiei autorităţilor pentru concurenţă din Statele Unite.

Directorul general executiv al Yahoo!, Carol Bartz, a declarat, în luna mai, că orice vânzare sau fuziune a propriilor afaceri din domeniul căutărilor online ar necesita un partener care să dispună de "vapoare de bani".

Principalul jucător pe segmentul căutărilor şi publicităţii online este Google, cu o cotă de piaţă care depăşeşte 70%, principalii rivali fiind Microsoft şi Yahoo!.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici