Nemirschi: Motocicletele ar putea fi impozitate anual, după emisiile poluante

Legea care va înlocui taxa pe poluare auto va fi trecută prin Parlament în acest an şi va include o prevedere prin care să fie taxate anual şi motocicletele, în funcţie de emisiile poluante, a declarat, marţi, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

45 afișări
Imaginea articolului Nemirschi: Motocicletele ar putea fi impozitate anual, după emisiile poluante

Nemirschi: Motocicletele ar putea fi impozitate anual, după emisiile poluante (Imagine: Mediafax Foto)

"O să propun şi taxarea pentru motociclete", a spus Nemirschi, la un eveniment în cadrul căruia a primit de la reprezentantul mărcii Lexus pe plan local, pentru 18 luni, un automobil hibrid Lexus GS 450h.

Ministrul a adăugat că legea care va înlocui actuala ordonanţă de urgenţă privind taxa pe poluare auto "va fi sigur" trecută prin Parlament în acest an, chiar dacă vor exista amendamente.

"Sunt convins că vor fi şi amendamente, aşa este şi bine. Eu o să vin cu nişte modele care se aplică deja în Europa (...), modelul german în primul rând. Dacă (legea, n.r.) nu se poate trece până la vacanţa parlamentară, atunci sigur în a doua sesiune, dar va fi sigur în 2009", a explicat ministrul.

Ministrul Mediului a precizat că după intrarea în vigoare a legii care va înlocui taxa pe poluare auto, la înmatriculare posesorii de autovehicule nu vor mai plăti nimic.

În Germania funcţionează un sistem de taxare anuală pentru autovehicule, cuantumul sumei pe care contribuabilul o plăteşte fiind dat de mai multe elemente, printre care capacitatea cilindrică a motorului şi nivelul emisiilor de dioxid de carbon.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici