Nereguli fiscale depistate de Curtea de Conturi la mai multe primării sucevene

Curtea de Conturi a României a constatat mai multe nereguli la unele primării sucevene, printre care neaplicarea legislaţiei privind urmărirea şi încasarea creanţelor bugetare sau nestabilirea, neînregistrarea, neevidenţierea şi nevirarea la bugetul de stat a unor sume datorate.

474 afișări
Imaginea articolului Nereguli fiscale depistate de Curtea de Conturi la mai multe primării sucevene

Nereguli fiscale depistate de Curtea de Conturi la mai multe primării sucevene

Potrivit raportului Curţii de Conturi a României pentru anul 2010, s-a constatat la unele primării neaplicarea tuturor măsurilor prevăzute de lege privind urmărirea şi încasarea creanţelor bugetare înregistrate în evidenţele fiscale şi contabile prevăzute de Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală.

Sursa citată arată că în judeţul Suceava s-au constatat situaţii de acest gen la Rădăuţi - 930.000 lei, oraşul Gura Humorului - 190.000 de lei, comuna Dumbrăveni - 162.000 lei şi comuna Voitinel - 137.000 lei.

În ceea ce priveşte nestabilirea, neînregistrarea, neevidenţierea şi nevirarea la bugetul de stat a unor sume datorate - taxa pe valoarea adăugată pentru anumite operaţiuni, sume datorate pentru persoanele cu handicap neangajate în judeţul Suceava sunt vizate oraşul Gura Humorului cu 187.000 lei, oraşul Dolhasca cu 158.000 lei şi comuna Dumbrăveni cu 135.000 lei.

În aceleaşi raport, oraşul Gura Humorului este evidenţiat şi în ceea ce priveşte nestabilirea veniturilor din exploatarea masei lemnoase, cu suma de 242.000 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici