Netflix taie 150 de locuri de muncă în SUA după ce a pierdut abonaţi

Netflix a concediat aproximativ 150 de angajaţi, la doar o lună după ce gigantul din domeniul divertismentului a declarat că pierde abonaţi, pentru prima dată în ultimul deceniu, scrie BBC.

243 afișări
Imaginea articolului Netflix taie 150 de locuri de muncă în SUA după ce a pierdut abonaţi

Netflix taie 150 de locuri de muncă în SUA după ce a pierdut abonaţi

Concedierile, anunţate marţi de serviciul de streaming, vor afecta în principal sediul din California şi reprezintă aproximativ 2% din forţa sa de muncă din America de Nord.

Netflix a declarat că pierderile de locuri de muncă se datorează scăderii veniturilor companiei.

Serviciul de streaming se luptă în acest an cu un exod al telespectatorilor.

Nu a fost dezvăluit ce părţi ale afacerii vor suferi pierderi de locuri de muncă, dar Los Angeles Times a relatat că au fost afectate recrutarea, comunicaţiile şi, de asemenea, departamentul de conţinut.

În aprilie, compania de streaming a şocat industria atunci când a dezvăluit că a pierdut 200.000 de abonaţi în primele trei luni ale anului 2022 şi a avertizat că alte două milioane de abonaţi ar urma să renunţe în următorul trimestru.

Vestea a declanşat o vânzare a acţiunilor, care au scăzut cu 35% într-o singură zi. Acum se tranzacţionează la 190 de dolari, o scădere de 46% faţă de prima sa anterioară.

Deşi Netflix are 220 de milioane de abonaţi la nivel global şi rămâne liderul incontestabil al pieţei, în ultimii ani s-a confruntat cu o concurenţă acerbă, odată cu sosirea unor platforme concurente precum Disney Plus, HBO şi Prime Video de la Amazon.

În raportul său de luna trecută, compania a mai spus că războiul din Ucraina şi decizia de a creşte preţurile în SUA au costat-o abonaţi.

Doar retragerea de pe piaţa rusă a costat serviciul 700.000 de membri.

Pe lângă pierderile de locuri de muncă, compania reduce, de asemenea, conţinutul. La începutul lunii mai, a anulat dezvoltarea serialului de animaţie Pearl, creat de Meghan Markle, în încercarea de a reduce costurile.

Unii analişti spun că, după o creştere bruscă a numărului de înscrieri în timpul pandemiei, Netflix a rămas fără modalităţi facile de a creşte afacerea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici