Newsweek: Părintele bitcoin este de origine japoneză şi duce o viaţă retrasă în California

Programatorul creditat cu inventarea softului open-source care stă la baza bitcoin, Satoshi Nakamoto, despre care se credea că este un puşti minune ascuns în spatele unui pseudonim, ar fi de fapt un bărbat de 64 de ani, fiu al unui preot budist, care duce o viaţă retrasă în California.

590 afișări
Imaginea articolului Newsweek: Părintele bitcoin este de origine japoneză şi duce o viaţă retrasă în California

Newsweek: Părintele bitcoin este de origine japoneză şi duce o viaţă retrasă în California (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit revistei Newsweek, citată de CNBC, forţa intelectuală din spatele monedei virtuale trăieşte, este sănătos, duce o viaţă retrasă în California şi nu şi-a mai folosit numele primit la naştere de patru decenii.

Bărbatul de origine japoneză este descris de familie şi cunoscuţi drept o persoană secretoasă şi irascibilă şi lucrează pentru companii şi armată.

Fratele lui Satoshi, Arthur Nakamoto, a declarat pentru Newsweek că programatorul este un om de o inteligenţă strălucită, care a lucrat la "chestii clasificate", dar a folosit un termen vulgar la descrierea personalităţii acestuia.

Revista a pus cap la cap o serie de indicii care au condus la Nakamoto, care duce "o viaţă modestă" în Temple City, din San Gabriel Valley, la est de Los Angeles.

Potrivit unor zvonuri, Nakamoto ar deţine circa 4% din monedele bitcoin aflate în circulaţie, care valorează sute de milioane de dolari.

Moneda virtuală a devenit tot mai populară în rândul persoanelor care nu mai au încredere în banii reali. Controversele din jurul bitcoin s-au amplificat însă din cauza falimentului platoformei de tranzacţionare Mt. Gox şi a temerilor că moneda este vulnerabilă la furt, fraude şi utilizare ilicită.

Mt. Gox a anunţat pe 24 februarie că a pierdut 750.000 de bitcoin aparţinând utilizatorilor şi alte 100.000 de monede virtuale aflate în proprietatea sa. Compania a făcut cerere de intrare în faliment, la Tokyo, afirmând că datoriile depăşesc activele cu 2,7 miliarde yeni (26,4 milioane dolari).

Bitcoin este tranzacţionată joi în jurul valorii de 650 de dolari pe unitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici