Nica: Bugetul pe 2009 va fi unul de austeritate

Vicepremierul Dan Nica a declarat, marţi, după o întâlnire a liderilor PSD cu miniştrii social-democraţi pe tema bugetului de stat pe 2009, că acest buget va fi unul de austeritate şi va afecta toate ministerele.

13 afișări
Imaginea articolului Nica: Bugetul pe 2009 va fi unul de austeritate

Nica: Bugetul pe 2009 va fi unul de austeritate (Imagine: Mediafax Foto)

Nica a afirmat că cifrele finale ale alocărilor bugetare pe ministere vor fi stabilite după întâlnirea de marţi seara a liderilor PDL şi PSD.

Vicepremierul a evitat să avanseze proiecţii bugetare ale unor ministere, motivând că abia după întâlnirea liderilor PDL şi PSD se vor stabili cuantumurile alocate ministerelor.

El a afirmat că bugetul pe 2009 va fi unul de austeritate şi toate ministerele vor fi afectate.

Nica a spus că nu s-au luat decizii finale nici în ceea ce priveşte cuantumul majorărilor salariale şi nici în ceea ce priveşte creşterea punctului de pensie.

Vicepremierul a afirmat că liderii PSD şi miniştrii social-democraţi au discutat, marţi, despre modul în care măsurile prevăzute în programul de guvernare al PSD se vor regăsi în bugetul de stat pe 2009.

Nica a spus că social-democraţii vor insista, la discuţiile din guvern pe marginea bugetului de stat, pentru asigurarea unor investiţii semnificative în agricultură, în infrastructură şi pentru creşterea pensiilor şi a veniturilor mici.

Citeşte şi:

Nica: Trebuie plătite datoriile lăsate de fostul Guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici