Nicula: Modificările la Legea ASF vor fi finalizate până în 30 aprilie, pe salarizare şi pieţe

Preşedintele Comisiei de buget din Senat, Cosmin Nicula, a declarat, marţi, că modificările la Legea ASF vor fi finalizate până pe 30 aprilie, acestea vizând atât reglementarea pieţelor financiare, cât şi nivelul de salarizare din cadrul Autorităţii.

389 afișări
Imaginea articolului Nicula: Modificările la Legea ASF vor fi finalizate până în 30 aprilie, pe salarizare şi pieţe

Nicula: Modificările la Legea ASF vor fi finalizate până în 30 aprilie, pe salarizare şi pieţe

Nicula a declarat la finalul audierilor reprezentanţilor ASF, Daniel Dăianu şi Mircea Ursache, că o ultimă şedinţă a Comisiei de buget în cazul ASF va avea loc pe 8 aprilie, când vor fi conturate şi concluziile analizei.

Senatorul PSD a spus în ce sens va trebui modificată legea de funcţionare ASF.

"Trebuie să asigurăm un cadru corect din punct de vedere legislativ, nu numai de funcţionare a Autorităţii de Supraveghere Financiară, ci a trei pieţe care compun ASF şi acest lucru îl vom face până în data de 30 aprilie, când sper să avem o formulă finală, atât a raportului, cât şi a propunerilor de modificare a ordonanţei 93, cea care a stat la baza înfiinţării ASF, cât şi a altor acte normative", a susţinut Nicula.

El a susţinut că va fi modificat nivelul salarizării din ASF, ceea ce va fi "o surpriză", menţionând că acesta va fi mult mai scăzut decât nivelul de la Banca Naţională. Senatorul PSD a refuzat să precizeze ponderea de reducere a salariilor de la ASF.

"Am speranţa că Autoritatea va reuşi să iasă din această perioadă, foarte dificilă, ca oamenii să-şi facă treaba, pentru că România nu poate să renunţe la existenţa unei autorităţi de reglementare şi supraveghere (...) Salariile executivilor au fost reduse, cu 30%, această decizie este consimţită într-o decizie a Comitetului Executiv, oamenii vor avea salarii reduse. O altă întrebare este ce se va întâmpla cu salariile în general în ASF, şi aceasta este o discuţie care rămâne să fie abordată de Consiliul Executiv al ASF, aşa cum va fi el conturat în zilele următoare", a afirmat Dăianu.

El a precizat că aceia care cu expertiză din ASF trebuie să fie motivaţi să rămână, printr-o remuneraţie adecvată.

Noua conducere a ASF urmează să fie numită de Parlament în 1 aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici