Nikkei a crescut cu 7,7%

Indicele japonez Nikkei a crescut cu 7,7% în cadrul tranzacţiilor volatile de miercuri, susţinut de acţiunile companiilor exportatoare, precum Honda Motor, care s-au scumpit după ce yenul s-a depreciat în aşteptarea unei reduceri a dobânzii cheie de către banca centrală.

10 afișări
Imaginea articolului Nikkei a crescut cu 7,7%

Nikkei a crescut cu 7,7% (Imagine: Mediafax/AFP)

Banca centrală a Japoniei ia în considerare, în cadrul întâlnirii de politică monetară de vineri, reducerea dobânzii cheie, pentru prima dată în ultimii şapte ani, a declarat o sursă pentru Reuters.

Indicele japonez Nikkei a urcat, miercuri, cu 589,98 puncte, pentru a încheia la 8.211,9 puncte. În ultimele două şedinţe bursiere, Nikkei a câştigat 14,6%, după ce ajunsese luni la minimul ultimilor 26 de ani.

Topix, indicele tuturor acţiunilor tranzacţionate la Tokyo, a avansat, miercuri, cu 5,9%, la 830,32 puncte.

Acţiunile principalelor companii exportatoare, printre care Honda, Toyota şi Canon, au înregistrat avansuri de 18,2%, 10,4%, respectiv de 6,9%, în contextul deprecierii yenului faţă de dolar.

Tranzacţiile au fost numeroase pe bursa de la Tokyo, 2,98 miliarde de acţiuni schimbându-şi proprietarul miercuri, comparativ cu media săptămânii trecută de 2,38 miliarde de titluri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici